Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zmrzlina s hot cross buns
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Na 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4759 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 296 g
Tuky 345 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hot cross buns jsou jako každé kynuté těsto nejchutnější čerstvé. Další den je můžete rozpéct a zkaramelizované pak vmíchat do zmrzliny, kde krásně křupou...

Suroviny

pečivo 220 g
hot cross buns – viz Související recepty
rozpuštěné
hnědý cukr 130 g
+ 2 lžíce navíc
mléko 250 ml
smetana 500 ml
širší pruh
Grand Marnier 1 PL
nemusí být

Postup

1

Hot cross buns nakrájejte na kostičky, promíchejte s máslem, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a posypte 2 lžícemi cukru. Pečte v troubě rozpálené na 180°C dokřupava. Dejte stranou.

2

Do rendlíku dejte mléko, smetanu, zbytek cukru a zahřejte pod bod varu. Vložte pomerančovou kůru, sundejte z ohně, přiklopte a nechte směs 20 minut natahovat vůni pomeranče. V míse rozšlehejte žloutky. Mléčnou směs přihřejte a horkou ji pramínkem za stálého míchání nalijte na žloutky. Pak vraťte vše do rendlíku, míchejte a vařte, dokud směs nezhoustne.

3

Přes sítko směs přelijte do čisté mísy, na povrch přitiskněte potravinářskou fólii jako opatření proti škraloupu a dejte na několik hodin zcela vychladit. Pak přidejte likér a umíchejte směs ve zmrzlinovači. Čerstvě umíchanou zmrzlinu po lžících dávejte do mrazuvzdorné nádoby a prokládejte ji křupavými drobky. Nakonec dejte zatuhnout do mrazáku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...