Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zmrzlina s hot cross buns

Hot cross buns jsou jako každé kynuté těsto nejchutnější čerstvé. Další den je můžete rozpéct a zkaramelizované pak vmíchat do zmrzliny, kde krásně křupou...

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 litr
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení a míchaní
P
Zmrzlina Britská

Ingredience

    • 220 g upečených hot cross buns
    • 40 g rozpuštěného másla
    • 130 g hnědého cukru + 2 lžíce navíc
    • 250 ml mléka + 500 ml smetany
    • 1 širší proužek kůry z pomeranče
    • 5 žloutků
    • 1 lžíce likéru Grand Marnier (nemusí být)

Příprava jídla

Hot cross buns nakrájejte na kostičky, promíchejte s máslem, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a posypte 2 lžícemi cukru. Pečte v troubě rozpálené na 180°C dokřupava. Dejte stranou.

2 Do rendlíku dejte mléko, smetanu, zbytek cukru a zahřejte pod bod varu. Vložte pomerančovou kůru, sundejte z ohně, přiklopte a nechte směs 20 minut natahovat vůni pomeranče. V míse rozšlehejte žloutky. Mléčnou směs přihřejte a horkou ji pramínkem za stálého míchání nalijte na žloutky. Pak vraťte vše do rendlíku, míchejte a vařte, dokud směs nezhoustne.

3 Přes sítko směs přelijte do čisté mísy, na povrch přitiskněte potravinářskou fólii jako opatření proti škraloupu a dejte na několik hodin zcela vychladit. Pak přidejte likér a umíchejte směs ve zmrzlinovači. Čerstvě umíchanou zmrzlinu po lžících dávejte do mrazuvzdorné nádoby a prokládejte ji křupavými drobky. Nakonec dejte zatuhnout do mrazáku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hnětýnky jako malovaná vajíčka

Roláda à la mrkvový dort

Hot cross buns

Meruňkové čtverce s vanilkovým krémem

Sladké Velikonoce!

REKLAMA

Přidat komentář