Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švestková povidla pečená v troubě

Švestková povidla pečená v troubě

Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 99
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 22597 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 5421 g
Tuky 53 g
Vláknina 183 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

ocet 2 PL
cukr 50
mletá
roztlučený
rum 4 PL

Postup

1

Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do vyššího pekáčku, který vyložíme papírem na pečení.

2

Švestky pokapeme octem a dáme péct do trouby předehřáté na 220 stupňů. Pečeme 20-25 minut. Nemícháme!

3

Pak na švestky rovnoměrně nasypeme 25 dkg cukru - nemícháme - a znovu dáme péct na 15 minut.

4

Poté přisypeme zbývajících 25 dkg cukru, opět jen po povrchu a bez míchání, a vrátíme na dalších 15 minut do trouby.

5

Vyndáme z trouby a přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Koření zamícháme a ponorným mixérem povidla rozmixujeme (je lepší opatrně přesunout obsah pekáčku na mixování do kastrolu - třeba vekou servírovací lžící).

6

Zkušíme, jestli povidla mají správnou konzistenci (kápneme je na studený talířek - kapka by měla po chvíli ztuhnout), případně přidáme lžičku až dvě kyseliny citronové.

7

Naplníme do do sklenic (toto množství je na 4 sklenice 370ml) a otočíme dnem vzhůru.

Tip: Doporučují vyšší pekáček, klasický plech je na toto množství příliš nízký, švestky pustí hodně šťávy. Vyplatí se vyložit plech pečícím papírem tak, aby pokryl nejen dno, ale i všechny 4 strany, ušetříte si práci s odmáčením a mytím pekáčku...

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: katrinka

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč