0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švestková povidla pečená v troubě

Švestková povidla pečená v troubě

Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 90
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 22597 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 5421 g
Tuky 53 g
Vláknina 183 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

ocet 2 PL
cukr 50
skořice 1
mletá
hřebíček 3 ks
roztlučený
rum 4 PL

Postup

1

Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do vyššího pekáčku, který vyložíme papírem na pečení.

2

Švestky pokapeme octem a dáme péct do trouby předehřáté na 220 stupňů. Pečeme 20-25 minut. Nemícháme!

3

Pak na švestky rovnoměrně nasypeme 25 dkg cukru - nemícháme - a znovu dáme péct na 15 minut.

4

Poté přisypeme zbývajících 25 dkg cukru, opět jen po povrchu a bez míchání, a vrátíme na dalších 15 minut do trouby.

5

Vyndáme z trouby a přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Koření zamícháme a ponorným mixérem povidla rozmixujeme (je lepší opatrně přesunout obsah pekáčku na mixování do kastrolu - třeba vekou servírovací lžící).

6

Zkušíme, jestli povidla mají správnou konzistenci (kápneme je na studený talířek - kapka by měla po chvíli ztuhnout), případně přidáme lžičku až dvě kyseliny citronové.

7

Naplníme do do sklenic (toto množství je na 4 sklenice 370ml) a otočíme dnem vzhůru.

Tip: Doporučují vyšší pekáček, klasický plech je na toto množství příliš nízký, švestky pustí hodně šťávy. Vyplatí se vyložit plech pečícím papírem tak, aby pokryl nejen dno, ale i všechny 4 strany, ušetříte si práci s odmáčením a mytím pekáčku...

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: katrinka

Apetit magazín

AD
KVÍZ: Co všechno víte o Velikonocích?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o Velikonocích?

Velikonoce patří už tradičně k největším svátkům u nás. Po tom, co jsme dojedli poslední zásoby vánočního cukroví, seškrtali celý seznam novoročních předsevzetí, je na čase se smířit s tím, že čas neúprosně utíká a jaro už klepe na dveře....
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč