Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tagliatelle s fenyklem, uzeným pstruhem a zakysanou smetanou

Představujeme vám novou kombinaci chutí ve spojení s těstovinami. Pokud neseženete uzeného pstruha, sáhněte spíš po makrele než po lososovi.

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Opékání 0:20
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 20 g másla
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 větší šalotky, nakrájené nadrobno
    • 1 bulva fenyklu, nakrájená na tenké plátky, nať uschovaná na ozdobení
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky na mandolíně
    • 2 lžičky lístků tymiánu
    • 350 g sušených těstovin tagliatelle 
    • mořská sůl
    • šťáva z 1 citronu
    • cca 250 g uzených pstružích filetů bez kostí a kůže
    • tučná (30%) zakysaná smetana k podávání
    • drcený růžový pepř
    • najemno nastrouhaný parmazán k podávání

Příprava jídla

1 Máslo a olej rozehřejte v hluboké pánvi na středním ohni, vsypte šalotky, fenykl, česnek a tymián a za občasného promíchání opékejte, až směs zkaramelizuje (15–20 minut).

2 Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Sceďte, odložte přitom trochu vody (50–100 ml). Těstoviny přidejte do pánve spolu s citronovou šťávou a takovým množstvím vody z vaření těstovin, aby vznikla lehká omáčka. Podle chuti osolte a podávejte s nalámaným uzeným pstruhem, kopečkem zakysané smetany, pořád- nou špetkou drceného růžového pepře, parmazánem a odloženou fenyklovou natí.

NĚCO NAVÍC
Karamelizující směsi v pánvi můžete pomoci zarovnanou lžičkou krupicového cukru, ale jenom jednou, maximálně dvěma!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí špagety se sugem

Petrželkové stracci s uzeným kuřetem, kapary a česnekovým olejem

Špagety s drceným hráškem a šunkou

REKLAMA

Přidat komentář