Telecí Saltimbocca - Chefparade

Telecí Saltimbocca - Chefparade

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

telecí kýta
sušená šunka
šalvěj
máslo
olej
víno bílé
suché
sůl
pepř

Maso nařežeme na tenké, malé řízky, osušíme papírovou utěrkou a opatrně naklepeme. Na každý řízek položíme jeden plátek parmské šunky a jeden lístek šalvěje.

 

Stočíme do roládky a pícháme na jehlu nebo na špejli.

 

V pánvi rozpustíme na středním ohni jednu lžíci másla a jednu lžíci oleje. Vložíme špíz, který nám vzniknul, a z každé strany opečeme.

 

Maso vyjmeme do pekáčku, malinko osolíme, opepříme a dáme do trouby dopéct.

 

Připečenou šťávu v pánvi zalijeme bílým vínem a přivedeme k varu. Necháme částečně odvařit a přidáme vychlazené máslo. Pořádně rozšleháme a dochutíme. Takto vzniklou omáčku přeléváme přes hotové maso. 

Autor: Chefparade1

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit