Maso nařežeme na tenké, malé řízky, osušíme papírovou utěrkou a opatrně naklepeme. Na každý řízek položíme jeden plátek parmské šunky a jeden lístek šalvěje.
Stočíme do roládky a pícháme na jehlu nebo na špejli.
V pánvi rozpustíme na středním ohni jednu lžíci másla a jednu lžíci oleje. Vložíme špíz, který nám vzniknul, a z každé strany opečeme.
Maso vyjmeme do pekáčku, malinko osolíme, opepříme a dáme do trouby dopéct.
Připečenou šťávu v pánvi zalijeme bílým vínem a přivedeme k varu. Necháme částečně odvařit a přidáme vychlazené máslo. Pořádně rozšleháme a dochutíme. Takto vzniklou omáčku přeléváme přes hotové maso.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4