0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Glazovaný telecí hřbet se zeleninou

Glazovaný telecí hřbet se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Glazovaný telecí hřbet se zeleninou

3.5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 4+6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3016 kcal
Bílkoviny 236 g
Sacharidy 189 g
Tuky 130 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso telecího hřbetu je libové, křehké a samo o sobě velmi chutné. Dejte si ho v lahůdkové úpravě se zeleninou.

Suroviny

telecí maso 1 kg
hřbet
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
balzamikový ocet 80 ml
med 1 PL
máslo 2 PL
vývar hovězí 4 PL
Na zeleninu
mrkev 1 ks
nakrájená na dlouhé nudličky nebo na šikmé plátky
chřest zelený 1 svazek
očištěný
olivový olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný a nakrájený na drobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
jarní cibulka 2 ks
nakrájená na šikmé silné plátky
houby 6 ks
šitake, pokrájené na nudličky
chilli paprička 1 ks
čerstvá, červená, bez semen, nakrájená nadrobno
rajčata cherry 12 ks
sójové výhonky 200 g
sójová omáčka 1 PL
koriandr čerstvý svazek

1 Mrkev a chřest povařte 3 minuty ve vroucí vodě, vyjměte, zchlaďte a nechte okapat. Troubu předehřejte na 180 °C. Na těžké rozpálené litinové pánvi opečte telecí hřbet nasucho ze všech stran – celkem asi 8 minut. Teprve po opečení osolte a opepřete.

2 Maso dejte na pekáček a vložte do trouby na 12 minut. Do uvolněné pánve nalijte balzamikový ocet, přidejte med, vývar a zahřívejte, až omáčka zhoustne. Maso vyndejte z trouby, vraťte ho do pánve, přidejte máslo a obalte ho v omáčce. Vypněte a nechte 5 minut odpočinout.

3 Ve velké pánvi (nejlépe wok) na oleji opékejte 30 sekund zázvor a česnek. Přidejte jarní cibulku, šiitake a chilli a míchejte další minutu. Přidejte mrkev, chřest a rajčátka a míchejte 2 minuty. Přidejte klíčky a dochuťte sójovou omáčkou, opepřete, případně osolte. Vypněte a vmíchejte nasekaný koriandr. Podávejte s telecím hřbetem nakrájeným na plátky. Můžete doplnit dušenou rýží.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč