0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Glazovaný telecí hřbet se zeleninou

Glazovaný telecí hřbet se zeleninou

3 / 5. Počet hodnocení: 3
4+6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 865 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 65 g
Tuky 58 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Maso telecího hřbetu je libové, křehké a samo o sobě velmi chutné. Dejte si ho v lahůdkové úpravě se zeleninou.

Suroviny

1 kg
telecí hřbet
sůl mořská
pepř mletý
čerstvý
balzamikový ocet 80 ml
balzamikový ocet 1 PL
med 1 PL
máslo 2 PL
vývar hovězí 4 PL
Na zeleninu
mrkev 1 ks
nakrájená na dlouhé plátky nebo na šikmé plátky
chřest zelený 1 svazek
očištěný
olivový olej 2 PL
zázvor (čerstvý)
3 cm kousek, oloupaný a nakrájený na drobno
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
jarní cibulka 2 ks
nakrájená na šikmé plátky
6 ks
houba šitake, pokrájená na nudličky
chilli paprička 1 ks
červená, bez semen, nakrájená nadrobno
12 ks
třešňová rajčátka
200 g
sójové klíčky
sójová omáčka 1 PL
koriandr svazek
1 Mrkev a chřest povařte 3 minuty ve vroucí vodě, vyjměte, zchlaďte a nechte okapat. Troubu předehřejte na 180 °C. Na těžké rozpálené litinové pánvi opečte telecí hřbet nasucho ze všech stran – celkem asi 8 minut. Teprve po opečení osolte a opepřete.

2 Maso dejte na pekáček a vložte do trouby na 12 minut. Do uvolněné pánve nalijte balzamikový ocet, přidejte med, vývar a zahřívejte, až omáčka zhoustne. Maso vyndejte z trouby, vraťte ho do pánve, přidejte máslo a obalte ho v omáčce. Vypněte a nechte 5 minut odpočinout.

3
Ve velké pánvi (nejlépe wok) na oleji opékejte 30 sekund zázvor a česnek. Přidejte jarní cibulku, šiitake a chilli a míchejte další minutu. Přidejte mrkev, chřest a rajčátka a míchejte 2 minuty. Přidejte klíčky a dochuťte sójovou omáčkou, opepřete, případně osolte. Vypněte a vmíchejte nasekaný koriandr. Podávejte s telecím hřbetem nakrájeným na plátky. Můžete doplnit dušenou rýží.

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit