Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Glazovaný telecí hřbet se zeleninou
Glazovaný telecí hřbet se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Glazovaný telecí hřbet se zeleninou

3.3/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 4+6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3016 kcal
Bílkoviny 236 g
Sacharidy 189 g
Tuky 130 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso telecího hřbetu je libové, křehké a samo o sobě velmi chutné. Dejte si ho v lahůdkové úpravě se zeleninou.

Související recepty

Suroviny

hřbet
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
balzamikový ocet 80 ml
med 1 PL
vývar hovězí 4 PL
Na zeleninu
mrkev 1 ks
nakrájená na dlouhé nudličky nebo na šikmé plátky
očištěný
olivový olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný a nakrájený na drobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
jarní cibulka 2 ks
nakrájená na šikmé silné plátky
houby 6 ks
šitake, pokrájené na nudličky
čerstvá, červená, bez semen, nakrájená nadrobno
rajčata cherry 12 ks
sójové výhonky 200 g
sójová omáčka 1 PL
koriandr čerstvý svazek

Postup

1

Mrkev a chřest povařte 3 minuty ve vroucí vodě, vyjměte, zchlaďte a nechte okapat. Troubu předehřejte na 180 °C. Na těžké rozpálené litinové pánvi opečte telecí hřbet nasucho ze všech stran – celkem asi 8 minut. Teprve po opečení osolte a opepřete.

2

Maso dejte na pekáček a vložte do trouby na 12 minut. Do uvolněné pánve nalijte balzamikový ocet, přidejte med, vývar a zahřívejte, až omáčka zhoustne. Maso vyndejte z trouby, vraťte ho do pánve, přidejte máslo a obalte ho v omáčce. Vypněte a nechte 5 minut odpočinout.

3

Ve velké pánvi (nejlépe wok) na oleji opékejte 30 sekund zázvor a česnek. Přidejte jarní cibulku, šiitake a chilli a míchejte další minutu. Přidejte mrkev, chřest a rajčátka a míchejte 2 minuty. Přidejte klíčky a dochuťte sójovou omáčkou, opepřete, případně osolte. Vypněte a vmíchejte nasekaný koriandr. Podávejte s telecím hřbetem nakrájeným na plátky. Můžete doplnit dušenou rýží.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...