Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Glazovaný telecí hřbet se zeleninou
Glazovaný telecí hřbet se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Glazovaný telecí hřbet se zeleninou

3.3/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 4+6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3016 kcal
Bílkoviny 236 g
Sacharidy 189 g
Tuky 130 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso telecího hřbetu je libové, křehké a samo o sobě velmi chutné. Dejte si ho v lahůdkové úpravě se zeleninou.

Suroviny

hřbet
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
balzamikový ocet 80 ml
med 1 PL
vývar hovězí 4 PL
Na zeleninu
mrkev 1 ks
nakrájená na dlouhé nudličky nebo na šikmé plátky
očištěný
olivový olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný a nakrájený na drobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
jarní cibulka 2 ks
nakrájená na šikmé silné plátky
houby 6 ks
šitake, pokrájené na nudličky
čerstvá, červená, bez semen, nakrájená nadrobno
rajčata cherry 12 ks
sójové výhonky 200 g
sójová omáčka 1 PL
koriandr čerstvý svazek

Postup

1

Mrkev a chřest povařte 3 minuty ve vroucí vodě, vyjměte, zchlaďte a nechte okapat. Troubu předehřejte na 180 °C. Na těžké rozpálené litinové pánvi opečte telecí hřbet nasucho ze všech stran – celkem asi 8 minut. Teprve po opečení osolte a opepřete.

2

Maso dejte na pekáček a vložte do trouby na 12 minut. Do uvolněné pánve nalijte balzamikový ocet, přidejte med, vývar a zahřívejte, až omáčka zhoustne. Maso vyndejte z trouby, vraťte ho do pánve, přidejte máslo a obalte ho v omáčce. Vypněte a nechte 5 minut odpočinout.

3

Ve velké pánvi (nejlépe wok) na oleji opékejte 30 sekund zázvor a česnek. Přidejte jarní cibulku, šiitake a chilli a míchejte další minutu. Přidejte mrkev, chřest a rajčátka a míchejte 2 minuty. Přidejte klíčky a dochuťte sójovou omáčkou, opepřete, případně osolte. Vypněte a vmíchejte nasekaný koriandr. Podávejte s telecím hřbetem nakrájeným na plátky. Můžete doplnit dušenou rýží.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč