Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Terijaki žebírka s rýží a nakládanou zeleninou

Terijaki žebírka s rýží a nakládanou zeleninou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Terijaki žebírka s rýží a nakládanou zeleninou

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3530 kcal
Bílkoviny 221 g
Sacharidy 306 g
Tuky 183 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Existují dva druhy lidí – ti, kteří jedí žebírka spořádaně příborem, a pak ti, jež se nebojí zašpinit si ruce. Ať už patříte ke kterékoli skupině, ručíme za to, že na terijaki žebírcích si neskutečně pochutnáte. Rýže a nakládaná zelenina jen dokonale podpoří asijské vyznění pokrmu. 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
hovězí žebra 1 kg
masitá
sójová omáčka 100 ml
vývar hovězí 100 ml
zázvor (čerstvý) 25 g
očištěný a nastrouhaný najemno
česnek 4 stroužky
drcený
badyán 1 hvězdička
Na nakládanou zeleninu
rýžový ocet 150 ml
pepř 1 ČL
sečuánský
červená, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
očištěná a nakrájená na tenké plátky (škrabkou nebo na mandolíně)
ředkvičky 1 hrst
nakrájené na tenké plátky
okurka ½ ks
nakrájená na tenké plátky
K podávání
rýže vařená 250 g
koriandr čerstvý ½ svazku
lístky otrhané
sezamová semínka 1 PL
opražená nasucho

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C. V hrnci rozehřejte olej a žebírka na něm opečte dozlatova ze všech stran (pokud jsou v jednom kuse, nařežte je tak, aby se vám do hrnce vešla).

2

Sójovou omáčku mirin, cukr, vývar, zázvor, česnek a hvězdičku badyánu dejte do rendlíku a zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Přelijte do hrnce s žebírky a ta otočte tak, aby byla kostí vzhůru. Přilijte vodu tak, aby byla žebírka ponořená, přiklopte poklicí a dejte péct do trouby na cca 3 hodiny.

3

Na nakládanou zeleninu vlijte do rendlíku rýžové víno, přidejte cukr, sečuánský pepř, chilli papričku a 100 ml vody. Zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Nechte zcela zchladnout. Zeleninu dejte do misky a přilijte nálev. Nechte několik hodin odstát, nejlépe přes noc.

4

Zvyšte teplotu v troubě na 180°C. Z hrnce sejměte pokličku, seberte tuk a pečte žebra ještě hodinu.

5

Nakládanou zeleninu slijte a promíchejte s horkou rýží. Podávejte s žebírky a zdobte koriandrem a sezamem.

NĚCO NAVÍC
Žebírka kupte nejlépe u řezníka a poproste jej o pěkná, masitá. Z těch ,na polévku‘ se moc nenajíte.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč