Těstoviny s tuňákem jsou oblíbená klasika. Tohle je verze deluxe podávaná zastudena. Těstoviny jsem smíchali se sýrovou omáčkou, křupavou strouhankou, tuňákem, špenátem a hráškem – lahůdka!
Suroviny
Postup
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente. Pak je sceďte.
Mezitím v rendlíku na středním ohni rozpusťte 1 lžíci másla, zaprašte moukou a za stálého míchání ji opékejte 1–2 minuty, aby se jen mírně zabarvila. Zalijte mlékem, ochuťte solí a muškátovým oříškem, přiveďte k varu, nepřestávejte míchat a na mírném ohni 10 minut zvolna vařte. Nakonec vmíchejte parmazán.
Hrášek vhoďte na 2 minuty do hrnce s vroucí osolenou vodou. Sceďte a nechte okapat. V pánvi rozehřejte zbývající máslo a olivový olej, vsypte strouhanku a česnek a opékejte je cca 3 minuty dozlatova (nebo i déle, ale česnek se nesmí připálit, zhořkl by).
Scezené těstoviny nechte okapat a spolu s bylinkami je přidejte do omáčky. Promíchejte a dolaďte. Spolu se špenátem, nadroleným tuňákem a hráškem je rozdělte do hlubokých talířů a posypte ochucenou strouhankou. Ozdobte jarní cibulkou. Doplňte klínky citronu na pokapání a podávejte.