Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s tuňákem, hráškem a špenátem
Těstoviny s tuňákem, hráškem a špenátem
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Těstoviny s tuňákem, hráškem a špenátem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3122 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 345 g
Tuky 112 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny s tuňákem jsou oblíbená klasika. Tohle je verze deluxe podávaná zastudena. Těstoviny jsem smíchali se sýrovou omáčkou, křupavou strouhankou, tuňákem, špenátem a hráškem – lahůdka!

Suroviny

těstoviny 400 g
krátké (např. kolínka)
sůl
mléko 250 ml
čerstvě nastrouhaný
najemno nastrouhaný
mražený hrášek 200 g
olivový olej 2 PL
strouhanka panko 75 g
nebo jiná hrubší strouhanka, např. kukuřičná
česnek 2 stroužky
nadrobno
bylinky 2 PL
nasekané – např. kopr a petrželka
tuňák (konzerva) 280 g
z konzervy, ve vlastní šťávě, okapaný
jarní cibulka 2 ks
nakrájená našikmo na tenké plátky
nakrájený na klínky

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente. Pak je sceďte.

2

Mezitím v rendlíku na středním ohni rozpusťte 1 lžíci másla, zaprašte moukou a za stálého míchání ji opékejte 1–2 minuty, aby se jen mírně zabarvila. Zalijte mlékem, ochuťte solí a muškátovým oříškem, přiveďte k varu, nepřestávejte míchat a na mírném ohni 10 minut zvolna vařte. Nakonec vmíchejte parmazán.

3

Hrášek vhoďte na 2 minuty do hrnce s vroucí osolenou vodou. Sceďte a nechte okapat. V pánvi rozehřejte zbývající máslo a olivový olej, vsypte strouhanku a česnek a opékejte je cca 3 minuty dozlatova (nebo i déle, ale česnek se nesmí připálit, zhořkl by).

4

Scezené těstoviny nechte okapat a spolu s bylinkami je přidejte do omáčky. Promíchejte a dolaďte. Spolu se špenátem, nadroleným tuňákem a hráškem je rozdělte do hlubokých talířů a posypte ochucenou strouhankou. Ozdobte jarní cibulkou. Doplňte klínky citronu na pokapání a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč