Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s tuňákem, hráškem a špenátem
Těstoviny s tuňákem, hráškem a špenátem
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Těstoviny s tuňákem, hráškem a špenátem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3122 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 345 g
Tuky 112 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny s tuňákem jsou oblíbená klasika. Tohle je verze deluxe podávaná zastudena. Těstoviny jsem smíchali se sýrovou omáčkou, křupavou strouhankou, tuňákem, špenátem a hráškem – lahůdka!

Související recepty

Suroviny

těstoviny 400 g
krátké (např. kolínka)
sůl
mléko 250 ml
čerstvě nastrouhaný
najemno nastrouhaný
mražený hrášek 200 g
olivový olej 2 PL
strouhanka panko 75 g
nebo jiná hrubší strouhanka, např. kukuřičná
česnek 2 stroužky
nadrobno
bylinky 2 PL
nasekané – např. kopr a petrželka
tuňák (konzerva) 280 g
z konzervy, ve vlastní šťávě, okapaný
jarní cibulka 2 ks
nakrájená našikmo na tenké plátky
nakrájený na klínky

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente. Pak je sceďte.

2

Mezitím v rendlíku na středním ohni rozpusťte 1 lžíci másla, zaprašte moukou a za stálého míchání ji opékejte 1–2 minuty, aby se jen mírně zabarvila. Zalijte mlékem, ochuťte solí a muškátovým oříškem, přiveďte k varu, nepřestávejte míchat a na mírném ohni 10 minut zvolna vařte. Nakonec vmíchejte parmazán.

3

Hrášek vhoďte na 2 minuty do hrnce s vroucí osolenou vodou. Sceďte a nechte okapat. V pánvi rozehřejte zbývající máslo a olivový olej, vsypte strouhanku a česnek a opékejte je cca 3 minuty dozlatova (nebo i déle, ale česnek se nesmí připálit, zhořkl by).

4

Scezené těstoviny nechte okapat a spolu s bylinkami je přidejte do omáčky. Promíchejte a dolaďte. Spolu se špenátem, nadroleným tuňákem a hráškem je rozdělte do hlubokých talířů a posypte ochucenou strouhankou. Ozdobte jarní cibulkou. Doplňte klínky citronu na pokapání a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín