Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 19
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1370 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 136 g
Tuky 63 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Další z variant zapečených těstovin, při které využijete základní krémové kuře. Tentokrát s těstovinami, žampiony a špenátem. Krémové kuřecí si připravte do zásoby a dejte zamrazit. Pak už jen stačí porci vyndat a připravit z ní třeba tyto těstoviny zapečené s kuřecím a špenátem, které si oblíbí i vaše děti! Především tu křupavou vrchní krustičku, ale i jemný a krémový obsah pod ní.

Suroviny

těstoviny 250 g
krátké
základní krémové kuře (recept v postupu)
olivový olej 1 PL

Postup

1

V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte v ní 250 g krátkých těstovin (např. penne, fusilli nebo farfalle) podle návodu na obalu.

2

Mezitím dejte do mísy jednu dávku rozmraženého základního krémového kuřete. V pánvi na 1 lžíci olivového oleje opékejte 250 g žampionů nakrájených na plátky 4–5 minut.

3

Přidejte do mísy ke kuřeti spolu s pár hrstmi čerstvého baby špenátu (nebo odpovídajícím množstvím mraženého listového špenátu, který necháte povolit). Přimíchejte uvařené a scezené těstoviny. Ochutnejte a případně dokořeňte.

4

Vložte do zapékací nádoby, pokapejte 4 lžícemi smetany ke šlehání a posypte 2 lžícemi parmazánu. Zapékejte při 180 ˚C asi 25 minut dozlatova.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...