
Topinka s pikantními krevetkami a rajčátky
Jsou skvělé jako předkrm, jako odpolední svačina k vychlazenému pivu nebo na zkrácení čekání, než se rozpálí gril a začne hostina!
Ingredience
- 1/2 dlouhé zelené chilli papričky, nakrájené na tenké plátky
- 125 g třešňových rajčátek, nakrájených na plátky
- 1/2 řapíku celeru, nakrájeného nadrobno
- 125 ml rajčatového džusu
- 1–2 lžičky tabasca
- 1 lžička najemno nastrouhané limetové kůry a 1 lžíce limetové šťávy
- 2 avokáda, dužina nakrájená
- sůl a čerstvě mletý pepř
- olivový olej na opékání
- 2–3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- hrst hladkolisté petrželky, nakrájené nadrobno
- 500 g krevet (čerstvých nebo mražených)
- hrst lístků koriandru, nasekaných nadrobno
- 8 plátků chleba
Příprava jídla
1 V misce smíchejte chilli papričky, rajčátka, řapíkatý celer, rajčatový džus, tabasco, limetovou kůru i šťávu a dejte stranou.
2 Avokáda rozmačkejte nahrubo v misce a lehce osolte a opepřete, můžete je i trochu zakápnout limetovou šťávou.
3 V pánvi rozehřejte olej, vhoďte česnek, petržel a krátce opékejte, poté přidejte krevety a krátce je orestujte, syrové musí zrůžovět, předvařeným stačí jen chvilička. Hotové krevety vsypte do misky
k rajčatům, přidejte koriandr a promíchejte.
4 Plátky chleba potřete olejem a opečte na grilu nebo na grilovací pánvi. Poté je potřete rozmačkaným avokádem a rozdělte na ně krevetový salátek.
Přidat komentář