Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Topinka s pikantními krevetkami a rajčátky

Jsou skvělé jako předkrm, jako odpolední svačina k vychlazenému pivu nebo na zkrácení čekání, než se rozpálí gril a začne hostina!

Vydání: 2018/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Vaření 0:05
Sendvič

Ingredience

    • 1/2 dlouhé zelené chilli papričky, nakrájené na tenké plátky
    • 125 g třešňových rajčátek, nakrájených na plátky
    • 1/2 řapíku celeru, nakrájeného nadrobno
    • 125 ml rajčatového džusu
    • 1–2 lžičky tabasca
    • 1 lžička najemno nastrouhané limetové kůry a 1 lžíce limetové šťávy
    • 2 avokáda, dužina nakrájená
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • olivový olej na opékání
    • 2–3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • hrst hladkolisté petrželky, nakrájené nadrobno
    • 500 g krevet (čerstvých nebo mražených)
    • hrst lístků koriandru, nasekaných nadrobno
    • 8 plátků chleba

Příprava jídla

V misce smíchejte chilli papričky, rajčátka, řapíkatý celer, rajčatový džus, tabasco, limetovou kůru i šťávu a dejte stranou.

2 Avokáda rozmačkejte nahrubo v misce a lehce osolte a opepřete, můžete je i trochu zakápnout limetovou šťávou.

3 V pánvi rozehřejte olej, vhoďte česnek, petržel a krátce opékejte, poté přidejte krevety a krátce je orestujte, syrové musí zrůžovět, předvařeným stačí jen chvilička. Hotové krevety vsypte do misky
k rajčatům, přidejte koriandr a promíchejte.

4 Plátky chleba potřete olejem a opečte na grilu nebo na grilovací pánvi. Poté je potřete rozmačkaným avokádem a rozdělte na ně krevetový salátek.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilované kuře s ananasem a karibskou salsou

Rybí tacos

Polévka s kukuřicí

Tamales páj

Trhané vepřové s mangem a kokosovou rýží

Přidat komentář