Tradičný cheescake s malinami

Tradičný cheescake s malinami

Hodnocení receptu
Průměr: 2.3 ()
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8167 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 329 g
Tuky 681 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Sušienkový základ
sušenky 2 bal
BB
máslo 5
rozpusteného
máslo
na vymazanie formy
Krémová náplň
sýr 900 g
krystalový cukr 1
škrob 2 PL
lze nahradit 2 lžícemi hl.mouky
sůl špetka
zakysaná smetana 1
vanilkový extrakt 1 PL
vejce 3 ks
bílek 1 ks
maliny
mražené - lze použít i borůvky, množstvo dle chuti
škrob 1 PL
lze nahradit i 2 lžícemi hl. Múky
krystalový cukr 3 PL

Postup:

1. Predhrejeme trúbu na 180°C. Vytiahneme syr Philadelphia, aby mal izbovú teplotu (asi 30 minút vopred)

2. Formu vytrieme maslom, boky aj spodok.

3. Zabalíme formu do alobalu. Odtrhneme dva pásy alobalu a prekrížime ich. Formu položíme do stredu a alobalom obalíme boky formy. Alobal poskytne extra ochranu, aby sa voda nedostala do formy počas vodného kúpeľu.

4. Pripravíme cesto: Dva balíky BEBE keksov pomelieme na čo najjemnejšie mixérom. Rozpustíme 5 lyžíc masla a spojíme s keksami. Cesto by malo byť vlhké a držať pokope. Ak cesto nie je dostatočné vlhké pridávame lyžicu vody (postupne po jednej), kým cesto nedrží spolu. Keď má cesto správnu konzistenciu pritlačíme ho rovnomerne na dno formy, najlepšie pohárom.

5. Pripravené cesto dáme piecť, dávame pozor aby sme neroztrhli alobal. Pečieme priblžne 8-10 minút, kým nie sú okraje zlatisté. Upečené cesto vytiahneme a necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme náplň.

6. Vyšľaháme syr Philadelphia, cukor a kukuričný škrob a štipku soli. Zmes musí byť hladká, bez hrudiek.

7. Zašľaháme kyslú smotanu a vanilkový extrakt.

8. Po jednom pridávame vajíčka a na záver bielok

9. Párkrát premiešame metličkou a uistíme sa, že zmes je hladká. Zmes by mala byť krémová, lesklá, hustejšia.

10. Hotovú zmes vylejeme na vychladnuté cesto. Musíme sa uistiť, že cesto a boky formy sú už vychladnuté.

11. Do kanvice dáme zovrieť vodu a pripravíme si väčší pekáč alebo panvicu do ktorej umiestnime formu s cheesecakom. Keď voda zovrie vylejeme ju do pekáča. Dávame pozor aby nám nevyfrkla voda na cheesecake. Vodu lejeme približne centimeter pod vrchný okraj alobalu.

12. Pripravené dáme piecť do vyhriatej rúry na 50-60 minút, závisí od veľkosti formy a od každého typu rúry. Cheesecake je upečený keď okraje sú trošku nafúknuté ale vnútro sa stále trasie ako želatína. Povrch môže mať zlatistú farbu.

13. Upečený cheesecake necháme vychladnút v pootvorenej rúre približne hodinu.

14. Po hodine vytiahneme cheesecake z rúry a z vodného kúpela. Odbalíme formu a prenesieme na mriežku. Ostrým a tenkým nožom oddelíme bok formy od cheesecaku, odstránime bok formy a necháme ďalej chladnúť vonku na mriežke.

15. Po vychladnutí dáme cheesecake zachladiť do chladničky, aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc. Cheesecake dáme do chladničky neprikrytý aby nepopraskal.

16. Mrazené maliny dáme do hrnca spolu s 3 lyžicami cukru a zohrejeme kým nie je zmes tekutá. Prepasírujeme cez sitko, aby sme sa zbavili zrniek. Dáme späť do hrnca a pridáme lyžicu kukuričného škrobu na zahustenie, privedieme k varu a necháme vychladnúť. Zmes po vychladnutí polejeme pripravenou malinovou polevou a ozdobíme čerstvým ovocím. 

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit