Tradičný cheescake s malinami

Tradičný cheescake s malinami

Hodnocení receptu
Průměr: 2.6 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sušienkový základ
sušenky 2 bal
BB
máslo 5
rozpusteného
máslo
na vymazanie formy
Krémová náplň
sýr 900 g
krystalový cukr 1
škrob 2 PL
lze nahradit 2 lžícemi hl.mouky
sůl špetka
zakysaná smetana 1
vanilkový extrakt 1 PL
vejce 3 ks
bílek 1 ks
maliny
mražené - lze použít i borůvky, množstvo dle chuti
škrob 1 PL
lze nahradit i 2 lžícemi hl. Múky
krystalový cukr 3 PL

Postup:

1. Predhrejeme trúbu na 180°C. Vytiahneme syr Philadelphia, aby mal izbovú teplotu (asi 30 minút vopred)

2. Formu vytrieme maslom, boky aj spodok.

3. Zabalíme formu do alobalu. Odtrhneme dva pásy alobalu a prekrížime ich. Formu položíme do stredu a alobalom obalíme boky formy. Alobal poskytne extra ochranu, aby sa voda nedostala do formy počas vodného kúpeľu.

4. Pripravíme cesto: Dva balíky BEBE keksov pomelieme na čo najjemnejšie mixérom. Rozpustíme 5 lyžíc masla a spojíme s keksami. Cesto by malo byť vlhké a držať pokope. Ak cesto nie je dostatočné vlhké pridávame lyžicu vody (postupne po jednej), kým cesto nedrží spolu. Keď má cesto správnu konzistenciu pritlačíme ho rovnomerne na dno formy, najlepšie pohárom.

5. Pripravené cesto dáme piecť, dávame pozor aby sme neroztrhli alobal. Pečieme priblžne 8-10 minút, kým nie sú okraje zlatisté. Upečené cesto vytiahneme a necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme náplň.

6. Vyšľaháme syr Philadelphia, cukor a kukuričný škrob a štipku soli. Zmes musí byť hladká, bez hrudiek.

7. Zašľaháme kyslú smotanu a vanilkový extrakt.

8. Po jednom pridávame vajíčka a na záver bielok

9. Párkrát premiešame metličkou a uistíme sa, že zmes je hladká. Zmes by mala byť krémová, lesklá, hustejšia.

10. Hotovú zmes vylejeme na vychladnuté cesto. Musíme sa uistiť, že cesto a boky formy sú už vychladnuté.

11. Do kanvice dáme zovrieť vodu a pripravíme si väčší pekáč alebo panvicu do ktorej umiestnime formu s cheesecakom. Keď voda zovrie vylejeme ju do pekáča. Dávame pozor aby nám nevyfrkla voda na cheesecake. Vodu lejeme približne centimeter pod vrchný okraj alobalu.

12. Pripravené dáme piecť do vyhriatej rúry na 50-60 minút, závisí od veľkosti formy a od každého typu rúry. Cheesecake je upečený keď okraje sú trošku nafúknuté ale vnútro sa stále trasie ako želatína. Povrch môže mať zlatistú farbu.

13. Upečený cheesecake necháme vychladnút v pootvorenej rúre približne hodinu.

14. Po hodine vytiahneme cheesecake z rúry a z vodného kúpela. Odbalíme formu a prenesieme na mriežku. Ostrým a tenkým nožom oddelíme bok formy od cheesecaku, odstránime bok formy a necháme ďalej chladnúť vonku na mriežke.

15. Po vychladnutí dáme cheesecake zachladiť do chladničky, aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc. Cheesecake dáme do chladničky neprikrytý aby nepopraskal.

16. Mrazené maliny dáme do hrnca spolu s 3 lyžicami cukru a zohrejeme kým nie je zmes tekutá. Prepasírujeme cez sitko, aby sme sa zbavili zrniek. Dáme späť do hrnca a pridáme lyžicu kukuričného škrobu na zahustenie, privedieme k varu a necháme vychladnúť. Zmes po vychladnutí polejeme pripravenou malinovou polevou a ozdobíme čerstvým ovocím. 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit