Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Svařák s jablkem a hruškou s rozinkami v rumu podle Ondry Slaniny

Svařák s jablkem a hruškou s rozinkami v rumu podle Ondry Slaniny

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (2)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1800 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 260 g
Tuky 52 g
Vláknina 98 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud pozvete na večeři celou rodinu, můžete dospělé překvapit tímto lahodným hřejivým nápojem, s jehož přípravou vám pomůže mixér Tefal Ultrablend Cook. Dětem můžete připravit nealkoholickou verzi z hroznového džusu (rozinky můžete namočit do černého čaje)!

Suroviny

víno červené 200 ml
voda 100 ml
hrušky 1 ks
jablka 1 ks
0.5 ČL
skořice mletá
vanilkový cukr 20 g
máta 1 snítka
badyán 0.5 ČL
drcený
hřebíček 3 ks
drcené
rozinky 20 g
rum 40 ml

1 Hrušku a jablko vyjadřincujeme a vložíme do vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook. Přidáme koření, vanilkový cukr, zalijeme vodou a vínem, přidáme lístky máty a zapneme na program kompot (Compote). Do hotového svařáku přidáme namočené rozinky v rumu i s rumem.

TEFAL ULTRABLEND COOK Lahodné krémové polévky, smoothie, pyré, omáčky, kompoty, mandlové mléko, ledová tříšť nebo mléčné koktejly. S tímhle geniálním vysokorychlostním mixérem je příprava všech vyjmenovaných pokrmů hračka – stačí zvolit jeden z osmi předvolených automatických programů a počkat, než vás stroj zavolá ke stolu. TIP REDAKCE: Skvěle poslouží také všem maminkám k přípravě dětských přesnídávek!

tefal.cz/vecerimespolecne

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit