Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové à la špekáčky na pivu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 18
Více než dvě hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4408 kcal
Bílkoviny 247 g
Sacharidy 297 g
Tuky 195 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojili jsme šťavnatou vepřovou krkovici a špekáčky na pivu a vzniklo jídlo, které umí bleskově navodit dokonalý pocit pohody. Tuhle fantastickou fúzi buřtů na černém pivu a masopustního vepřového snadno upečete v troubě, takže je téměř bez práce. Jednoduchý recept na špekáčkovou klasiku v moderním kabátku.

Suroviny

nebo bůčku
rostlinný olej
na opékání
na půlkolečka
rajčatová passata - pyré 250 g
kajenský pepř 1 špetka
med 3 PL
tymián 2 snítky
nebo 1 ČL sušeného
česnek 4 stroužky
na proužky
k podávání

Postup

1

Vepřové maso nakrájejte na kostky, špekáčky překrojte na poloviny a nařežte do ježka. Do pekáčku dejte maso, špekáčky a všechny zbylé ingredience kromě paprik. Zakryjte alobalem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na hodinu a půl. Odkryjte, zvyšte teplotu na 210 °C, přidejte papriky a ještě 15–20 minut pečte. Podávejte s chlebem.
   
NĚCO NAVÍC
Pivo, ať už černé, nebo světlé, je lehce nahořklé. Pokud vám hořkost nesedí, nahraďte polovinu piva vývarem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/2

Apetit magazín