Spojili jsme šťavnatou vepřovou krkovici a špekáčky na pivu a vzniklo jídlo, které umí bleskově navodit dokonalý pocit pohody. Tuhle fantastickou fúzi buřtů na černém pivu a masopustního vepřového snadno upečete v troubě, takže je téměř bez práce. Jednoduchý recept na špekáčkovou klasiku v moderním kabátku.
Suroviny
Postup
Vepřové maso nakrájejte na kostky, špekáčky překrojte na poloviny a nařežte do ježka. Do pekáčku dejte maso, špekáčky a všechny zbylé ingredience kromě paprik. Zakryjte alobalem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na hodinu a půl. Odkryjte, zvyšte teplotu na 210 °C, přidejte papriky a ještě 15–20 minut pečte. Podávejte s chlebem.
NĚCO NAVÍC
Pivo, ať už černé, nebo světlé, je lehce nahořklé. Pokud vám hořkost nesedí, nahraďte polovinu piva vývarem.