
Vepřové maso s fazolemi
S konzervou červených fazolí se dá doslova kouzlit. Pokud vás už trochu omrzelo klasické chili či fazolová polévka nebo prostě chcete změnu, zkuste třeba tenhle recept na vepřové maso s fazolemi.
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 150 g pikantní paprikové klobásy, nakrájené na kolečka
- 1 mrkev, nakrájená na kostky
- 1 červená cibule, nakrájená na klínky
- 2 řapíky celeru, nakrájené nahrubo
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 600–700 g vepřového masa vhodného na dušení, např. plec, nakrájeného na kostky
- 2 stroužky česneku, drcené
- lístky z 1 snítky tymiánu, nasekané najemno
- 3 šalvějové lístky, nasekané najemno
- 300 ml drůbežího vývaru
- 250 g třešňových rajčátek, rozpůlených
- 2–3x 400 g konzerva červených fazolí, scezená a propláchnutá
- 100 g baby špenátových lístků nebo jiného vhodného lupení (například rukoly nebo potočnice, ale třeba i natrhaného římského salátu)
- čerstvý chléb nebo jiné pečivo k podávání
Příprava jídla
1 V kastrolu nebo velké hluboké pánvi rozehřejte lžíci oleje na silném ohni. Vsypte nakrájenou klobásu a opékejte ji za stálého míchání 2–3 minuty dokřupava. Pak ji vyjměte děrovanou sběračkou a odložte na papírovou utěrku.
2 Na tuku v kastrolu či pánvi opékejte mrkev, cibuli a řapíkatý celer 3–4 minuty do změknutí. Pak vsypte osolené a opepřené maso, česnek, tymián a šalvěj a opékejte za občasného obracení ještě 2–3 minuty, aby se česnek a bylinky rozvoněly a maso trochu zezlátlo ze všech stran. Podlijte vývarem a duste maso skoro doměkka (asi 30 minut). Pak vsypte rajčátka a fazole a ještě asi 5–10 minut je prohřívejte. Podávejte posypané baby špenátem nebo jiným lupením a opečenou klobásou. Jezte s čerstvým chlebem nebo pečivem.
Přidat komentář