S konzervou červených fazolí se dá doslova kouzlit. Pokud vás už trochu omrzelo klasické chili či fazolová polévka nebo prostě chcete změnu, zkuste třeba tenhle recept na vepřové maso s fazolemi.
Suroviny
1 V kastrolu nebo velké hluboké pánvi rozehřejte lžíci oleje na silném ohni. Vsypte nakrájenou klobásu a opékejte ji za stálého míchání 2–3 minuty dokřupava. Pak ji vyjměte děrovanou sběračkou a odložte na papírovou utěrku.
2 Na tuku v kastrolu či pánvi opékejte mrkev, cibuli a řapíkatý celer 3–4 minuty do změknutí. Pak vsypte osolené a opepřené maso, česnek, tymián a šalvěj a opékejte za občasného obracení ještě 2–3 minuty, aby se česnek a bylinky rozvoněly a maso trochu zezlátlo ze všech stran. Podlijte vývarem a duste maso skoro doměkka (asi 30 minut). Pak vsypte rajčátka a fazole a ještě asi 5–10 minut je prohřívejte. Podávejte posypané baby špenátem nebo jiným lupením a opečenou klobásou. Jezte s čerstvým chlebem nebo pečivem.