Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové maso s fazolemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3348 kcal
Bílkoviny 223 g
Sacharidy 209 g
Tuky 166 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S konzervou červených fazolí se dá doslova kouzlit. Pokud vás už trochu omrzelo klasické chili či fazolová polévka nebo prostě chcete změnu, zkuste třeba tenhle recept na vepřové maso s fazolemi.

Suroviny

olivový olej 2 PL
pikantní, na kolečka
mrkev 1 ks
na kostky
na klínky
řapíkatý celer 2 ks
nahrubo
sůl
pepř
čerstvě mletý
např.plec, nakrájené na kostky
česnek 2 stroužky
drcený
tymián 1
lístky
šalvěj 3 lístky
vývar kuřecí 300 ml
rajčata cherry 250 g
rozpůlená
á 400g
čerstvý nebo jiné pečivo k podávání

Postup

1

V kastrolu nebo velké hluboké pánvi rozehřejte lžíci oleje na silném ohni. Vsypte nakrájenou klobásu a opékejte ji za stálého míchání 2–3 minuty dokřupava. Pak ji vyjměte děrovanou sběračkou a odložte na papírovou utěrku.

2

Na tuku v kastrolu či pánvi opékejte mrkev, cibuli a řapíkatý celer 3–4 minuty do změknutí. Pak vsypte osolené a opepřené maso, česnek, tymián a šalvěj a opékejte za občasného obracení ještě 2–3 minuty, aby se česnek a bylinky rozvoněly a maso trochu zezlátlo ze všech stran. Podlijte vývarem a duste maso skoro doměkka (asi 30 minut). Pak vsypte rajčátka a fazole a ještě asi 5–10 minut je prohřívejte. Podávejte posypané baby špenátem nebo jiným lupením a opečenou klobásou. Jezte s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín