Vepřové maso s fazolemi

Vepřové maso s fazolemi

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2610 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 117 g
Tuky 159 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S konzervou červených fazolí se dá doslova kouzlit. Pokud vás už trochu omrzelo klasické chili či fazolová polévka nebo prostě chcete změnu, zkuste třeba tenhle recept na vepřové maso s fazolemi.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
klobása 150 g
pikantní, nakrájená na kolečka
mrkev 1 ks
nakrájená na kostky
cibule červená 1 ks
nakrájená na klínky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený nahrubo
sůl
pepř
čerstvě mletý
vepřové maso 600 g
vhodné na dušení, např.plec, nakrájené na kostky
česnek 2 stroužek
drcený
tymián 1
lístky, nasekané najemno
vývar kuřecí 300 ml
250 g
třešňová rajčátka rozpůlená
fazole červené 2
v 400g konzervě, scezená, propláchnutá
baby špenát 100 g
lístky, lze i jiné vhodné lupení, např.rukoly nebo potočnice, ale i např.natrhaný římský salát
chleba
čerstvý nebo jiné pečivo k podávání

1 V kastrolu nebo velké hluboké pánvi rozehřejte lžíci oleje na silném ohni. Vsypte nakrájenou klobásu a opékejte ji za stálého míchání 2–3 minuty dokřupava. Pak ji vyjměte děrovanou sběračkou a odložte na papírovou utěrku.

2 Na tuku v kastrolu či pánvi opékejte mrkev, cibuli a řapíkatý celer 3–4 minuty do změknutí. Pak vsypte osolené a opepřené maso, česnek, tymián a šalvěj a opékejte za občasného obracení ještě 2–3 minuty, aby se česnek a bylinky rozvoněly a maso trochu zezlátlo ze všech stran. Podlijte vývarem a duste maso skoro doměkka (asi 30 minut). Pak vsypte rajčátka a fazole a ještě asi 5–10 minut je prohřívejte. Podávejte posypané baby špenátem nebo jiným lupením a opečenou klobásou. Jezte s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit