Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Vepřové ribsy na medu s BBQ omáčkou

Vepřové ribsy na medu s BBQ omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Marináda
pivo tmavé
chilli pasta gochujang
sójová omáčka
worcesterská omáčka
1 PL
sladka a uzená paprika
kmín
česnek
utřený se solí
med
vinný ocet červený 1 PL
hořčičné semínko
chilli omáčka
např. tabasco, chipotle
olej
BBQ omáčka
cibule
česnek
cukr
PL
sladká a uzená paprika
tymián
drcená rajčata
hořčice dijonská
med
chilli omáčka
olej

Marinádu dobře rozmícháme, dokud se všechno koření nerozpustí a med se nespojí s pivem. Medu se musí přidat tolik, aby marináda nebyla úplně řídká, jako voda…

Tuto směs naneseme na žebra, zabalíme do alobalu a necháme v lednici marinovat přes noc (čím déle, tím lépe).

Naložené žebra pak pečeme 3 hodiny při 150°C v elektrické troubě.

Cibuli a česnek si nakrájíme hodně nadrobno (případně použijeme kuchyňského robota) a smícháme s rajčatovou passatou. Přidáme všechny ingredience (kromě cukru) a svaříme na plotně asi 20 minut. Během vaření je potřeba ochutnávat a případně přidat cukr (záleží kolik medu se použije do základu, aby se vyvážila kyselost rajčat) – případně dosolit a dopepřit.

Konzistence BBQ omáčky musí být hustá, aby se v troub   ě při pečení neroztekla na vodu a žebra bychom pak neměli pěkně opečené.

Pečené žebra v alobalu po 3 hodinách vyjmeme z trouby, opatrně slijeme vypečenou šťávu do naší BBQ omáčky a případně jí ještě zredukujeme.

BBQ omáčku pak naneseme na stranu žeber, kde je maso a dáme ještě do trouby na horní gril na 20 minut při 220°C.

Autor: Bohy

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit