Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
0,0 (0x)
20. 8. 2015
Vepřové ribsy na medu s BBQ omáčkou
Vepřové ribsy na medu s BBQ omáčkou


Snadné
> 60 min
0,0 (0x)

Marinádu dobře rozmícháme, dokud se všechno koření nerozpustí a med se nespojí s pivem. Medu se musí přidat tolik, aby marináda nebyla úplně řídká, jako voda…

Tuto směs naneseme na žebra, zabalíme do alobalu a necháme v lednici marinovat přes noc (čím déle, tím lépe).

Naložené žebra pak pečeme 3 hodiny při 150°C v elektrické troubě.

Cibuli a česnek si nakrájíme hodně nadrobno (případně použijeme kuchyňského robota) a smícháme s rajčatovou passatou. Přidáme všechny ingredience (kromě cukru) a svaříme na plotně asi 20 minut. Během vaření je potřeba ochutnávat a případně přidat cukr (záleží kolik medu se použije do základu, aby se vyvážila kyselost rajčat) – případně dosolit a dopepřit.

Konzistence BBQ omáčky musí být hustá, aby se v troub   ě při pečení neroztekla na vodu a žebra bychom pak neměli pěkně opečené.

Pečené žebra v alobalu po 3 hodinách vyjmeme z trouby, opatrně slijeme vypečenou šťávu do naší BBQ omáčky a případně jí ještě zredukujeme.

BBQ omáčku pak naneseme na stranu žeber, kde je maso a dáme ještě do trouby na horní gril na 20 minut při 220°C.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 0.75 kcal
  • Bílkoviny 0 g
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 0 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt