Vepřové ribsy na medu s BBQ omáčkou

Vepřové ribsy na medu s BBQ omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

Marináda
pivo tmavé
chilli pasta gochujang
sójová omáčka
worcesterská omáčka
1 PL
sladka a uzená paprika
kmín
česnek
utřený se solí
med
vinný ocet červený 1 PL
hořčičné semínko
chilli omáčka
např. tabasco, chipotle
olej
BBQ omáčka
cibule
česnek
cukr
PL
sladká a uzená paprika
tymián
drcená rajčata
hořčice dijonská
med
chilli omáčka
olej

Marinádu dobře rozmícháme, dokud se všechno koření nerozpustí a med se nespojí s pivem. Medu se musí přidat tolik, aby marináda nebyla úplně řídká, jako voda…

Tuto směs naneseme na žebra, zabalíme do alobalu a necháme v lednici marinovat přes noc (čím déle, tím lépe).

Naložené žebra pak pečeme 3 hodiny při 150°C v elektrické troubě.

Cibuli a česnek si nakrájíme hodně nadrobno (případně použijeme kuchyňského robota) a smícháme s rajčatovou passatou. Přidáme všechny ingredience (kromě cukru) a svaříme na plotně asi 20 minut. Během vaření je potřeba ochutnávat a případně přidat cukr (záleží kolik medu se použije do základu, aby se vyvážila kyselost rajčat) – případně dosolit a dopepřit.

Konzistence BBQ omáčky musí být hustá, aby se v troub   ě při pečení neroztekla na vodu a žebra bychom pak neměli pěkně opečené.

Pečené žebra v alobalu po 3 hodinách vyjmeme z trouby, opatrně slijeme vypečenou šťávu do naší BBQ omáčky a případně jí ještě zredukujeme.

BBQ omáčku pak naneseme na stranu žeber, kde je maso a dáme ještě do trouby na horní gril na 20 minut při 220°C.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit