0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové ribsy na medu s BBQ omáčkou

Vepřové ribsy na medu s BBQ omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Marináda
pivo tmavé
chilli pasta gochujang
sójová omáčka
worcesterská omáčka
1 PL
sladka a uzená paprika
kmín
česnek
utřený se solí
med
vinný ocet červený 1 PL
hořčičné semínko
chilli omáčka
např. tabasco, chipotle
olej
BBQ omáčka
cibule
česnek
cukr
PL
sladká a uzená paprika
tymián
drcená rajčata
hořčice dijonská
med
chilli omáčka
olej

Marinádu dobře rozmícháme, dokud se všechno koření nerozpustí a med se nespojí s pivem. Medu se musí přidat tolik, aby marináda nebyla úplně řídká, jako voda…

Tuto směs naneseme na žebra, zabalíme do alobalu a necháme v lednici marinovat přes noc (čím déle, tím lépe).

Naložené žebra pak pečeme 3 hodiny při 150°C v elektrické troubě.

Cibuli a česnek si nakrájíme hodně nadrobno (případně použijeme kuchyňského robota) a smícháme s rajčatovou passatou. Přidáme všechny ingredience (kromě cukru) a svaříme na plotně asi 20 minut. Během vaření je potřeba ochutnávat a případně přidat cukr (záleží kolik medu se použije do základu, aby se vyvážila kyselost rajčat) – případně dosolit a dopepřit.

Konzistence BBQ omáčky musí být hustá, aby se v troub   ě při pečení neroztekla na vodu a žebra bychom pak neměli pěkně opečené.

Pečené žebra v alobalu po 3 hodinách vyjmeme z trouby, opatrně slijeme vypečenou šťávu do naší BBQ omáčky a případně jí ještě zredukujeme.

BBQ omáčku pak naneseme na stranu žeber, kde je maso a dáme ještě do trouby na horní gril na 20 minut při 220°C.

Autor: Bohy

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...

Obchod Apetit