Marinádu dobře rozmícháme, dokud se všechno koření nerozpustí a med se nespojí s pivem. Medu se musí přidat tolik, aby marináda nebyla úplně řídká, jako voda…
Tuto směs naneseme na žebra, zabalíme do alobalu a necháme v lednici marinovat přes noc (čím déle, tím lépe).
Naložené žebra pak pečeme 3 hodiny při 150°C v elektrické troubě.
Cibuli a česnek si nakrájíme hodně nadrobno (případně použijeme kuchyňského robota) a smícháme s rajčatovou passatou. Přidáme všechny ingredience (kromě cukru) a svaříme na plotně asi 20 minut. Během vaření je potřeba ochutnávat a případně přidat cukr (záleží kolik medu se použije do základu, aby se vyvážila kyselost rajčat) – případně dosolit a dopepřit.
Konzistence BBQ omáčky musí být hustá, aby se v troub ě při pečení neroztekla na vodu a žebra bychom pak neměli pěkně opečené.
Pečené žebra v alobalu po 3 hodinách vyjmeme z trouby, opatrně slijeme vypečenou šťávu do naší BBQ omáčky a případně jí ještě zredukujeme.
BBQ omáčku pak naneseme na stranu žeber, kde je maso a dáme ještě do trouby na horní gril na 20 minut při 220°C.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 0.75 kcal
- Bílkoviny 0 g
- Sacharidy 0 g
- Tuky 0 g