Suroviny
vepřové maso
600
g
bez kosti
škrob
vejce
1
ks
sójová omáčka
olej
mrkev
1
ks
cibule
1
ks
česnek
2
třtinový cukr
1
PL
rajčatový protlak
1
PL
vinný ocet červený
paprika
2
ks
červená a žlutá
ananas
1
sůl
pepř
petrželka
Postup
1
Vepřové maso nakrájíme na větší kusy a naložíme do směsi bramborového škrobu, vejce a sójové omáčky.
2
Do hluboké pánve nalijeme větší množství oleje a necháme rozehřát.
3
Mezitím nakrájíme zeleninu – mrkev, cibule, 2 stroužky česneku. V rendlíku na oleji orestujeme česnek, mrkev a cibuli.
4
Přidáme asi lžíci třtinového cukru, lžíci rajského protlaku a kapku červeného vinného octa.
5
Nakrájíme také červenou a žlutou papriku a kolečko ananasu. Vhodíme do rendlíku k zelenině, dochutíme kapkou sójové omáčky a necháme povařit.
6
Kousky masa osmažíme v pánvi na oleji dokřupava. Pak maso vyndáme, slijeme olej a do pánve přelijeme zeleninu, opět vhodíme maso a vše promícháme dohromady. Servírujeme s velkou dávkou petrželky.
Foto: PXhere.com