Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Vepřové sweet and sour

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Vepřové sweet and sour

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 (4)

Suroviny

vepřové maso 600 g
bez kosti
škrob
vejce 1 ks
sójová omáčka
olej
mrkev 1 ks
cibule 1 ks
česnek 2
třtinový cukr 1 PL
rajčatový protlak 1 PL
vinný ocet červený
paprika 2 ks
červená a žlutá
ananas 1
sůl
pepř
petrželka

Vepřové maso nakrájíme na větší kusy a naložíme do směsi bramborového škrobu, vejce a sójové omáčky. Do hluboké pánve nalijeme větší množství oleje a necháme rozehřát. Mezitím nakrájíme zeleninu – mrkev, cibule, 2 stroužky česneku. V rendlíku na oleji orestujeme česnek, mrkev a cibuli. Přidáme asi lžíci třtinového cukru, lžíci rajského protlaku a kapku červeného vinného octa. Nakrájíme také červenou a žlutou papriku a kolečko ananasu. Vhodíme do rendlíku k zelenině, dochutíme kapkou sójové omáčky a necháme povařit. Kousky masa osmažíme v pánvi na oleji dokřupava. Pak maso vyndáme, slijeme olej a do pánve přelijeme zeleninu, opět vhodíme maso a vše promícháme dohromady. Servírujeme s velkou dávkou petrželky.

Autor: Petrasko

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit