
Višňový koláč s ovesnými vločkami a tvarohem
Na 6. Apetit pikniku nám zachutnal neodolatelný křupavý koláč Hanky Petránkové.
Vydání: 2016/8
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 koláč
Ingredience
- 210g hladké mouky
- 180g ovesných vloček
- 160g třtinového cukru
- 200g másla
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 650g višní, vypeckovaných, čerstvých nebo zmrazených
- 120g krupicového cukru
- 65g krupicového cukru
- 250g tučného tvarohu
- 190g zakysané smetany
- 1/2 dřeně z vanilkového lusku
- 2 vejce
NA VIŠNĚ
NA TVAROHOVOU NÁPLŇ
Příprava jídla
1 Přiveďte pod bod varu višně s cukrem a nechte hodinu macerovat. Potom slijte.
2 Na náplň promíchejte cukr, tvaroh, smetanu a dřeň z vanilkového lusku a promíchejte. Pak do směsi zapracujte vejce.
3 Troubu rozehřejte na 175°C. Všechny suroviny na těsto smíchejte a prsty vypracujte těsto, které připomíná drobenku. Z těsta odeberte cca 1/4 a odložte stranou. Zbytek těsta natlačte do koláčové formy o průměru 25cm. Na těsto rozetřete tvarohovou směs, uhlaďte a poklaďte slitými višněmi. Posypte drobenkou (zbylým těstem) a pečte cca 30–35 minut.
Přidat komentář