Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Višňový koláč s ovesnými vločkami a tvarohem

Na 6. Apetit pikniku nám zachutnal neodolatelný křupavý koláč Hanky Petránkové.

Vydání: 2016/8
Autor:
Hodnocení:
33 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 koláč
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
PT35M
Pečení 0:35
Koláč

Ingredience

    • 210g hladké mouky
    • 180g ovesných vloček
    • 160g třtinového cukru
    • 200g másla
    • 1/2 lžičky prášku do pečiva
    • špetka soli

    NA VIŠNĚ

    • 650g višní, vypeckovaných, čerstvých nebo zmrazených
    • 120g krupicového cukru

    NA TVAROHOVOU NÁPLŇ

    • 65g krupicového cukru
    • 250g tučného tvarohu
    • 190g zakysané smetany
    • 1/2 dřeně z vanilkového lusku
    • 2 vejce 

Příprava jídla

1 Přiveďte pod bod varu višně s cukrem a nechte hodinu macerovat. Potom slijte.

2 Na náplň promíchejte cukr, tvaroh, smetanu a dřeň z vanilkového lusku a promíchejte. Pak do směsi zapracujte vejce.

3 Troubu rozehřejte na 175°C. Všechny suroviny na těsto smíchejte a prsty vypracujte těsto, které připomíná drobenku. Z těsta odeberte cca 1/4 a odložte stranou. Zbytek těsta natlačte do koláčové formy o průměru 25cm. Na těsto rozetřete tvarohovou směs, uhlaďte a poklaďte slitými višněmi. Posypte drobenkou (zbylým těstem) a pečte cca 30–35 minut. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sirup z červené řepy s lapachem

Rajčatová omáčka s chilli

Broskvový džem s levandulí

Bezinkový koláč s limetkou

Snídaně v trávě

REKLAMA

Přidat komentář