Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vývar s vaječnými ‚těstovinami‘
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2114 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 130 g
Tuky 105 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivě tažený hovězí vývar je výživný sám o sobě, ale zelenina a dobře vymyšlené kapání, knedlíčky či jiná zavářka do polévky ho promění v plnohodnotné jídlo. Tentokrát jsme vsadili na zdravé ‚těstoviny‘ z vajec, mozzarelly a psyllia (rozpustné vlákniny).

Suroviny

nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
nakrájená na kostičky
mražený hrášek 1 hrst
mražená kukuřice 1 hrst
vývar hovězí 1,5 l
Na ‚těstoviny‘
vejce 5 ks
15 g
psyllium (cca 2 vrchovaté lžíce)
sůl

Postup

1

 V hrnci na másle orestujte cibuli dosklovita, přidejte mrkev a zvolna opékejte, přisypte hrášek, kukuřici a přilijte vývar. 

2

Vejce, mozzarellu, psyllium a sůl rozmixujte dohladka. Čím hladší směs, tím jemnější těstoviny. Směs vylijte na 1–2 plechy (podle toho, jak tenké těstoviny chcete) vyložené pečicím papírem a rozetřete ji. Těsto trošku nabude, tak se nebojte roztírat dotenka.

3

Plechy s těstem vložte do trouby předem vyhřáté na 160 °C a pečte 6–8 minut. Výsledkem by měly být pružné nevysušené pláty, které však nebudou příliš vlhké, aby se těstoviny nelepily. 

4

Upečené placky vyndejte z trouby a otočte je papírem nahoru. Ten pak jemně sloupněte. Ještě teplé placky smotejte do ruličky a pomocí ostrého nože je nakrájejte na tenké nudličky. Rozdělte je do talířů a přilijte vývar se zeleninou či bez a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín