Supersnadný slaný koláč

Supersnadný slaný koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Supersnadný slaný koláč

4 / 5. Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3055 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 111 g
Tuky 209 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na rozdíl od quiche se dělá prakticky sám a přitom nepřijdete o křupavou kůrčičku a vláčný vnitřek. Je skvělý teplý i studený, jako večeře i svačina. Do tašky jej nezapomeňte dobře zabalit, ať nepromastí učebnice a sešity.

Suroviny

máslo 3 PL
1 lžíce změklého na vymazání + 2 lžíce rozpuštěného
parmazán 3 PL
nastrouhaný
čedar 220 g
nastrouhaný
jarní cibulka 4 ks
nakrájené najemno
šunka 100 g
nakrájená na kostičky
mouka pšeničná hladká 120 g
kypřicí prášek do pečiva 0.75 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
smetana na vaření 240 ml
vejce 4 ks
prošlehaná
hořčice dijonská 2 ČL
muškátový oříšek 1 špetka
mletý

Postup

1

Troubu rozpalte na 180°C. Formu o rozměrech 20 x 20 cm vymažte změklým máslem a vysypte parmazánem. 

2

V míse smíchejte nastrouhaný čedar, jarní cibulky a šunku. Směs nasypte rovnoměrně na dno vymazané a vysypané formy. Do uvolněné mísy přidejte hladkou mouku, kypřicí prášek, sůl, pepř a promíchejte. Společně prošlehejte smetanu, vejce, hořčici, muškátový oříšek a rozpuštěné máslo a směs opatrně přelijte přes směs sýra a šunky.

3

Pečte ve střední části trouby 30–35 minut, potom nechte zchladnout 15 minut, pak krájejte a podávejte. Jako doprovod koláči sluší lehký salát.

NĚCO NAVÍC
Do koláče můžete přidat libovolnou zeleninu – mražený hrášek, papriku na kostičky, drobné růžičky brokolice, okapanou sterilovanou kukuřici...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit