Přidání šťavnatých jablek a nakyslé meruňkové marmelády povýší obyčejný mandlový korpus na dokonalý víkendový dort.
Postup
1
Předehřejte troubu na 160 ºC.
2
Připravte těsto na mandlový dort podle základního receptu.
3
V kastrůlku rozpusťte 20 g másla, přidejte jednu lžíci třtinového cukru a dvě lžíce vody; zahřívejte, až se cukr rozpustí. Pak přidejte jablko nakrájené na plátky a vařte dvě minuty do změknutí.
4
Polovinu těsta přesuňte do dortové formy, poklaďte ho jablečnou směsí a polijte dvěma lžícemi rozehřátého meruňkového džemu. Navršte zbytek těsta. Pečte 1 hodinu 10 minut, upečení vyzkoušejte špejlí. Vyjměte z trouby, po deseti minutách vyklopte a nechte vychladnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Amerika vs. Francie plus 30 dalších koláčů s jablky, které si zamilujete(30 receptů )
- Meruňky se v kuchyni rozhodně neztratí – připravte z nich koláč, ovocné knedlíky nebo je zavařte. V zimě jako když najdete(45 receptů )
- Co s jablky: 35 snadných jablečných dezertů, na kterých si pochutnají všichni (35 receptů )