Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlový dort s jablkem a meruňkovým džemem

Mandlový dort s jablkem a meruňkovým džemem

3.6/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Velmi snadné 8–10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 347 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 48 g
Tuky 17 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přidání šťavnatých jablek a nakyslé meruňkové marmelády povýší obyčejný mandlový korpus na dokonalý víkendový dort.

Suroviny

mandlový dort dle zákl. receptu na webu
Na náplň
třtinový cukr 1 PL
voda 2 PL
červené, na plátky
meruňkový džem 2 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 ºC.

2

Připravte těsto na mandlový dort podle základního receptu.

3

V kastrůlku rozpusťte 20 g másla, přidejte jednu lžíci třtinového cukru a dvě lžíce vody; zahřívejte, až se cukr rozpustí. Pak přidejte jablko nakrájené na plátky a vařte dvě minuty do změknutí.

4

Polovinu těsta přesuňte do dortové formy, poklaďte ho jablečnou směsí a polijte dvěma lžícemi rozehřátého meruňkového džemu. Navršte zbytek těsta. Pečte 1 hodinu 10 minut, upečení vyzkoušejte špejlí. Vyjměte z trouby, po deseti minutách vyklopte a nechte vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...