Přidání šťavnatých jablek a nakyslé meruňkové marmelády povýší obyčejný mandlový korpus na dokonalý víkendový dort.
Suroviny
mandlový dort dle zákl. receptu na webu
Na náplň
máslo
20
g
třtinový cukr
1
PL
voda
2
PL
jablko
1
ks
červené, na plátky
meruňkový džem
2
PL
1 Předehřejte troubu na 160 ºC.
2 Připravte těsto na mandlový dort podle základního receptu.
3 V kastrůlku rozpusťte 20 g másla, přidejte jednu lžíci třtinového cukru a dvě lžíce vody; zahřívejte, až se cukr rozpustí. Pak přidejte jablko nakrájené na plátky a vařte dvě minuty do změknutí.
4 Polovinu těsta přesuňte do dortové formy, poklaďte ho jablečnou směsí a polijte dvěma lžícemi rozehřátého meruňkového džemu. Navršte zbytek těsta. Pečte 1 hodinu 10 minut, upečení vyzkoušejte špejlí. Vyjměte z trouby, po deseti minutách vyklopte a nechte vychladnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Amerika vs. Francie plus 30 dalších koláčů s jablky, které si zamilujete(30 receptů)
- 30 podzimních jablečných sladkostí (30 receptů)