Rajčatový základ na pizzu je neměnná tradice. Určitě vyzkoušejte klasickou rajčatovou omáčku podle našeho receptu! Pokud nemáte k dispozici konzervu krájených rajčat, můžete zvolit jednu z dalších 3 variant omáčky – z cherry rajčátek, loupaných konzervovaných rajčat i velkých masitých rajčat. Červená rajčata křupavé, ale vláčné pizze vyloženě sluší. A ta chuť! Těsto na pizzu i omáčku s námi hravě zvládnete.
Suroviny
Postup
Na klasický rajčatový základ pokrájejte najemno cibuli a česnek. Nechte je zpěnit na olivovém oleji, přidejte konzervovaná krájená rajčata, bílé či červené víno, bobkový list, oregano, špetku krupicového cukru, případně chilli, a osolte. Vařte do zhoustnutí.
DALŠÍ VARIANTY RAJČATOVÉHO ZÁKLADU
Z CHERRY RAJČÁTEK Místo konzervovaných krájených rajčat použijte 600 g rozpůlených rajčátek. Pomačkejte na sítu palcem a ukazováčkem, abyste z nich dostali co nejvíce semen a šťávy. Pak je nakrájejte a použijte do omáčky.
Z KONZERVOVANÝCH LOUPANÝCH RAJČAT Místo konzervovaných krájených rajčat použijte 4 konzervy loupaných rajčat. Vysypte je do mísy a ždímejte v dlani, aby z nich uniklo co nejvíce tekutiny. Pak je nakrájejte a použijte do omáčky.
Z MASITÝCH RAJČATA Místo konzervovaných krájených rajčat použijte 4 steaková rajčata nebo 8 masitých soudečkových rajčat. Nakrájejte je na tenké plátky a nechte na papírových utěrkách oschnout.
