Červená rajčata křupavému, ale vláčnému těstu vyloženě sluší – a ta chuť! Těsto i omáčku s námi hravě zvládnete.
Postup
Na pizzu patří jako základ rajčata. Určitě vyzkoušejte klasickou omáčku podle našeho návodu! Pokud zrovna spěcháte, zastoupí ji některá ze tří expresních variant.
OMÁČKA Pokrájejte najemno 1 malou cibuli a 2 stroužky česneku. Nechte zpěnit na 3 lžících olivového oleje, přidejte 600 g konzervovaných krájených rajčat, 50 ml bílého či červeného vína, 2 bobkové listy, 1 lžičku oregana, špetku cukru, případně chilli, a osolte. Vařte do zhoustnutí.
CHERRY RAJČÁTKA 600 g rozpůlených rajčátek pomačkejte na sítu palcem a ukazováčkem, abyste z nich dostali co nejvíce semen a šťávy.
RAJČATA V PLECHOVCE 4 konzervy loupaných rajčat vysypte do mísy a ždímejte v dlani, aby z nich uniklo co nejvíce tekutiny.
MASITÁ RAJČATA Čtyři steaková rajčata nebo osm masitých soudečkových rajčat nakrájejte na tenké plátky a nechte na papírových utěrkách oschnout.