0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1387 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 177 g
Tuky 51 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Červená rajčata křupavému, ale vláčnému těstu vyloženě sluší – a ta chuť! Těsto i omáčku s námi hravě zvládnete.

Suroviny

cibule 1 ks
malá
česnek 2 stroužky
olivový olej 3 PL
konzervovaná rajčata krájená 600 g
bobkový list 2 ks
oregano 1 ČL
cukr špetka
chilli sušené
dle chuti
sůl

Postup

Na pizzu patří jako základ rajčata. Určitě vyzkoušejte klasickou omáčku podle našeho návodu! Pokud zrovna spěcháte, zastoupí ji některá ze tří expresních variant.

OMÁČKA Pokrájejte najemno 1 malou cibuli a 2 stroužky česneku. Nechte zpěnit na 3 lžících olivového oleje, přidejte 600 g konzervovaných krájených rajčat, 50 ml bílého či červeného vína, 2 bobkové listy, 1 lžičku oregana, špetku cukru, případně chilli, a osolte. Vařte do zhoustnutí.

CHERRY RAJČÁTKA 600 g rozpůlených rajčátek pomačkejte na sítu palcem a ukazováčkem, abyste z nich dostali co nejvíce semen a šťávy.

RAJČATA V PLECHOVCE 4 konzervy loupaných rajčat vysypte do mísy a ždímejte v dlani, aby z nich uniklo co nejvíce tekutiny.

MASITÁ RAJČATA Čtyři steaková rajčata nebo osm masitých soudečkových rajčat nakrájejte na tenké plátky a nechte na papírových utěrkách oschnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč