0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8 / 5. Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1387 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 177 g
Tuky 51 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Červená rajčata křupavému, ale vláčnému těstu vyloženě sluší – a ta chuť! Těsto i omáčku s námi hravě zvládnete.

Suroviny

cibule 1 ks
malá
česnek 2 stroužky
olivový olej 3 PL
konzervovaná rajčata krájená 600 g
víno bílé 50 ml
bobkový list 2 ks
oregano 1 ČL
cukr špetka
chilli sušené
dle chuti
sůl

Na pizzu patří jako základ rajčata. Určitě vyzkoušejte klasickou omáčku podle našeho návodu! Pokud zrovna spěcháte, zastoupí ji některá ze tří expresních variant.

OMÁČKA Pokrájejte najemno 1 malou cibuli a 2 stroužky česneku. Nechte zpěnit na 3 lžících olivového oleje, přidejte 600 g konzervovaných krájených rajčat, 50 ml bílého či červeného vína, 2 bobkové listy, 1 lžičku oregana, špetku cukru, případně chilli, a osolte. Vařte do zhoustnutí.

CHERRY RAJČÁTKA 600 g rozpůlených rajčátek pomačkejte na sítu palcem a ukazováčkem, abyste z nich dostali co nejvíce semen a šťávy.

RAJČATA V PLECHOVCE 4 konzervy loupaných rajčat vysypte do mísy a ždímejte v dlani, aby z nich uniklo co nejvíce tekutiny.

MASITÁ RAJČATA Čtyři steaková rajčata nebo osm masitých soudečkových rajčat nakrájejte na tenké plátky a nechte na papírových utěrkách oschnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...

Obchod Apetit