Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatové základy neboli 4 varianty rajčatové omáčky na pizzu
Rajčatové základy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rajčatové základy neboli 4 varianty rajčatové omáčky na pizzu

4.3/5 Počet hodnocení: 44
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1395 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 179 g
Tuky 51 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rajčatový základ na pizzu je neměnná tradice. Určitě vyzkoušejte klasickou rajčatovou omáčku podle našeho receptu! Pokud nemáte k dispozici konzervu krájených rajčat, můžete zvolit jednu z dalších 3 variant omáčky – z cherry rajčátek, loupaných konzervovaných rajčat i velkých masitých rajčat. Červená rajčata křupavé, ale vláčné pizze vyloženě sluší. A ta chuť! Těsto na pizzu i omáčku s námi hravě zvládnete.

Související recepty

Suroviny

malá
česnek 2 stroužky
olivový olej 3 PL
nebo červené
oregano 1 ČL
chilli sušené
dle chuti
sůl

Postup

1

Na klasický rajčatový základ pokrájejte najemno cibuli a česnek. Nechte je zpěnit na olivovém oleji, přidejte konzervovaná krájená rajčata, bílé či červené víno, bobkový list, oregano, špetku krupicového cukru, případně chilli, a osolte. Vařte do zhoustnutí.

DALŠÍ VARIANTY RAJČATOVÉHO ZÁKLADU

Z CHERRY RAJČÁTEK Místo konzervovaných krájených rajčat použijte 600 g rozpůlených rajčátek. Pomačkejte na sítu palcem a ukazováčkem, abyste z nich dostali co nejvíce semen a šťávy. Pak je nakrájejte a použijte do omáčky.

Z KONZERVOVANÝCH LOUPANÝCH RAJČAT Místo konzervovaných krájených rajčat použijte 4 konzervy loupaných rajčat. Vysypte je do mísy a ždímejte v dlani, aby z nich uniklo co nejvíce tekutiny. Pak je nakrájejte a použijte do omáčky.

Z MASITÝCH RAJČATA Místo konzervovaných krájených rajčat použijte 4 steaková rajčata nebo 8 masitých soudečkových rajčat. Nakrájejte je na tenké plátky a nechte na papírových utěrkách oschnout.

Rajčata na rajčatové základy
ZDROJ: Apetit

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín