Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1575 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 90 g
Tuky 91 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestrý pekáček se zeleninou potěší nejen vegetariány.

Suroviny

mléko 500 ml
studené, osolené
hořčice hrubozrnná 1 PL
čedar 150 g
strouhaný
rozebraný na růžičky
rozebraná na růžičky
svazek
chřest zelený, odlomené dřevnaté konce
mrkev 2 ks
oloupané a pokrájené na plátky
strouhaná nahrubo

Postup

1

V hrnci rozpusťte máslo, přisypte mouku a na mírném ohni 2 minuty míchejte – jíška by měla být světlá. Zašlehejte osolené mléko. Za stálého míchání přiveďte k varu a pak vypněte. Vmíchejte hořčici a čedar.

2

Zeleninu povařte 5 minut ve vroucí osolené vodě. Slijte a vložte do zapékací nádoby. Zalijte připravenou omáčkou, posypte mozzarellou a v troubě předehřáté na 200 °C zapékejte 10–15 minut dozlatova.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín