Pestrý pekáček se zeleninou potěší nejen vegetariány.
Suroviny
máslo
15
g
mouka pšeničná hladká
2
PL
mléko
500
ml
studené, osolené
hořčice hrubozrnná
1
PL
čedar
150
g
strouhaný
květák
300
g
rozebraný na růžičky
brokolice
300
g
rozebraná na růžičky
svazek
chřest zelený, odlomené dřevnaté konce
mrkev
2
ks
oloupané a pokrájené na plátky
mozzarella
100
g
strouhaná nahrubo
V hrnci rozpusťte máslo, přisypte mouku a na mírném ohni 2 minuty míchejte – jíška by měla být světlá. Zašlehejte osolené mléko. Za stálého míchání přiveďte k varu a pak vypněte. Vmíchejte hořčici a čedar.
Zeleninu povařte 5 minut ve vroucí osolené vodě. Slijte a vložte do zapékací nádoby. Zalijte připravenou omáčkou, posypte mozzarellou a v troubě předehřáté na 200 °C zapékejte 10–15 minut dozlatova.