Suroviny
brambory
1
kg
salátové
sůl
růžičková kapusta
300
g
olivový olej
3
PL
cibule
1
ks
mrkev
2
ks
chilli paprička
2
ks
hovězí maso mleté
500
g
hovězí
sójová omáčka
oregano
bazalka
smetana ke šlehání
250
ml
nebo mléko
Postup
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v osolené vroucí vodě je uvaříme do poloměkka. Scedíme je a necháme okapat. Zvlášť v osolené vodě uvaříme do poloměkka očištěné kapustičky.
2
Ve velké pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s mrkví a nasekané chilli papričky. Přidáme mleté maso a také ho orestujeme. Vmícháme nakrájená rajčata. Vše ochutíme sojovou omáčkou, solí a bylinkami a pod pokličkou necháme dusit.
3
Asi po 15 minutách pánev odklopíme a necháme vydusit přebytečnou tekutinu.
4
Do zapékací misky rozprostřeme brambory s kapustičkami. Navrch naneseme masovou směs. Vše zalijeme smetanou a vložíme do trouby. Při 180 °C nákyp zapékáme asi 40 minut.
Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com