0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené brambory s kapustičkami a mletým masem

Zapečené brambory s kapustičkami a mletým masem

Hodnocení receptu
2.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3345 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 263 g
Tuky 177 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

brambory 1 kg
salátové
sůl
růžičková kapusta 300 g
olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
mrkev 2 ks
chilli paprička 2 ks
hovězí maso mleté 500 g
hovězí
rajče
sójová omáčka
oregano
bazalka
smetana ke šlehání 250 ml
nebo mléko

Postup

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v osolené vroucí vodě je uvaříme do poloměkka. Scedíme je a necháme okapat. Zvlášť v osolené vodě uvaříme do poloměkka očištěné kapustičky. 

2

Ve velké pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s mrkví a nasekané chilli papričky. Přidáme mleté maso a také ho orestujeme. Vmícháme nakrájená rajčata. Vše ochutíme sojovou omáčkou, solí a bylinkami a pod pokličkou necháme dusit. 

 
3

Asi po 15 minutách pánev odklopíme a necháme vydusit přebytečnou tekutinu. 

 
4

Do zapékací misky rozprostřeme brambory s kapustičkami. Navrch naneseme masovou směs. Vše zalijeme smetanou a vložíme do trouby. Při 180 °C nákyp zapékáme asi 40 minut.

Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com

 
Autor: marta13

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit