0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené brambory se zeleninou a houbami

Zapečené brambory se zeleninou a houbami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1851 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 235 g
Tuky 55 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

lilek 1 ks
olivový olej
paprika 2 ks
červená + žlutá
rajčata cherry 400 g
cibule 1 ks
velká
kmín 1 PL
pepř
mletý
brambory 1 kg
máslo
na zapékací mísku
gouda 200 g
strouhaná

Postup

1

Cukety a lilek omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na tenká kolečka a osolíme. Chvíli je necháme "vypotit". Pak je papírovou utěrkou osušíme a na oleji na pánvi je opečeme.

2

Houby a papriky očistíme. Houby nakrájíme na kousky, papriky na nudličky. Rajčátka omyjeme a překrojíme napůl.

3

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Na oleji v pánvi ji s kmínem orestujeme dozlatova. Přidáme houby, po chvilce papriky. Vše osolíme, opepříme a asi 10 minut podusíme.

4

Brambory oškrábeme, nakrájíme na plátky a vsypeme do osolené vroucí vody. Asi 5 minut je povaříme. Pak je scedíme a vyložíme jimi vymaštěnou zapékací formu. Přidáme cuketu s lilkem a houbovou směs.

5

Vše osolíme, opepříme, zasypeme sýrem a v troubě při 180 °C necháme 15-20 minut zapéct.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: marta13

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč