0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené brambory se zeleninou a houbami

Zapečené brambory se zeleninou a houbami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1851 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 235 g
Tuky 55 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

cuketa 1 ks
lilek 1 ks
olivový olej
hlíva
paprika 2 ks
červená + žlutá
rajčata cherry 400 g
cibule 1 ks
velká
kmín 1 PL
pepř
mletý
brambory 1 kg
máslo
na zapékací mísku
gouda 200 g
strouhaná

Postup

1

Cukety a lilek omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na tenká kolečka a osolíme. Chvíli je necháme "vypotit". Pak je papírovou utěrkou osušíme a na oleji na pánvi je opečeme.

2

Houby a papriky očistíme. Houby nakrájíme na kousky, papriky na nudličky. Rajčátka omyjeme a překrojíme napůl.

3

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Na oleji v pánvi ji s kmínem orestujeme dozlatova. Přidáme houby, po chvilce papriky. Vše osolíme, opepříme a asi 10 minut podusíme.

4

Brambory oškrábeme, nakrájíme na plátky a vsypeme do osolené vroucí vody. Asi 5 minut je povaříme. Pak je scedíme a vyložíme jimi vymaštěnou zapékací formu. Přidáme cuketu s lilkem a houbovou směs.

5

Vše osolíme, opepříme, zasypeme sýrem a v troubě při 180 °C necháme 15-20 minut zapéct.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: marta13

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...

Obchod Apetit