Zapečené těstoviny s masovými koulemi

Zapečené těstoviny s masovými koulemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené těstoviny s masovými koulemi

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3416 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 261 g
Tuky 170 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny jsou přesně tím jídlem, které umí navodit pocit pohody. A u zapečených s masovými koulemi a pořádnou porcí sýra to platí dvojnásob!

Suroviny

Na masové koule
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
cibule 1 ks
menší, nakrájená nadrobno
vejce 1 ks
strouhanka 60 g
nejlépe z čerstvého toustového chleba
italské bylinky 1 PL
rozmarýn, tymián a oregano
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na vymazání pekáčku
Na těstoviny s omáčkou
olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
nasekané
chilli paprička 1 ks
zbavená semínek a nakrájená nadrobno
konzervovaná rajčata krájená 800 g
2 konzervy
bazalka 1 svazek
+ ozdobení
těstoviny 300 g
krátké
sýr provolone 60 g
mozzarella 30 g

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C. V míse promíchejte maso s ostatními přísadami a vlhkýma rukama tvarujte koule velikosti golfových míčků. Pekáček vytřete slabě olejem, naskládejte do něj koule a vložte na 15 minut do trouby, aby se zapekly dohněda.

2

Na omáčku rozpalte v hrnci olej a opečte na něm česnek a chilli papričku. Vlijte rajčata, přidejte nasekané lístky bazalky a 15 minut vařte. Osolte, opepřete a rozmixujte.

3

V mezičase uvařte ve vroucí osolené vodě těstoviny na skus a slijte.

4

Vyndejte koule z trouby a vyjměte je z pekáčku. Do uvolněného pekáčku vsypte uvařené těstoviny, přelijte omáčkou a promíchejte. Navrch posaďte koule. Oba sýry nastrouhejte, posypte jimi povrch pekáče a vraťte do trouby. Pečte dalších 15 minut, až sýr zezlátne a začne bublat. Ozdobte lístky bazalky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit