0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené těstoviny s masovými koulemi

Zapečené těstoviny s masovými koulemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené těstoviny s masovými koulemi

4.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3416 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 261 g
Tuky 170 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny jsou přesně tím jídlem, které umí navodit pocit pohody. A u zapečených s masovými koulemi a pořádnou porcí sýra to platí dvojnásob!

Suroviny

Na masové koule
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
cibule 1 ks
menší, nakrájená nadrobno
vejce 1 ks
strouhanka 60 g
nejlépe z čerstvého toustového chleba
italské bylinky 1 PL
rozmarýn, tymián a oregano
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na vymazání pekáčku
Na těstoviny s omáčkou
olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
nasekané
chilli paprička 1 ks
zbavená semínek a nakrájená nadrobno
konzervovaná rajčata krájená 800 g
2 konzervy
bazalka 1 svazek
+ ozdobení
těstoviny 300 g
krátké
sýr provolone 60 g
mozzarella 30 g

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C. V míse promíchejte maso s ostatními přísadami a vlhkýma rukama tvarujte koule velikosti golfových míčků. Pekáček vytřete slabě olejem, naskládejte do něj koule a vložte na 15 minut do trouby, aby se zapekly dohněda.

2

Na omáčku rozpalte v hrnci olej a opečte na něm česnek a chilli papričku. Vlijte rajčata, přidejte nasekané lístky bazalky a 15 minut vařte. Osolte, opepřete a rozmixujte.

3

V mezičase uvařte ve vroucí osolené vodě těstoviny na skus a slijte.

4

Vyndejte koule z trouby a vyjměte je z pekáčku. Do uvolněného pekáčku vsypte uvařené těstoviny, přelijte omáčkou a promíchejte. Navrch posaďte koule. Oba sýry nastrouhejte, posypte jimi povrch pekáče a vraťte do trouby. Pečte dalších 15 minut, až sýr zezlátne a začne bublat. Ozdobte lístky bazalky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit