Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 88
Do hodiny Velmi snadné Na cca 2 lahve

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4168 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 1032 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zázvorový sirup jako prevence před nachlazením a zároveň lahodný horký nápoj, který v zimních a podzimních dnech přijde vhod. Vytvořte si zásoby včas, aby vás chřipková sezona nezaskočila.

Suroviny

zázvor (čerstvý) 120 g
voda ½ l

Postup

1

Čerstvý zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ideální množství zázvoru je 100–150 g zázvoru na 1 kg cukru a 0,5 litru vody.

2

Do hrnce nasypte cukr a zalijte půl litrem vody. Přidejte připravený zázvor a přiveďte k varu. Vařte 15 minut a mezitím si vymačkejte šťávu z obou citronů.

3

Po 15 minutách hrnec se sirupem odstavte z plotny a vmíchejte citronovou šťávu. Nechte chvíli zchladnout, přeceďte a nalijte do skleněných lahví nebo zavařovacích sklenic.

Apetit magazín