0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mangové lasí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 337 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 57 g
Tuky 7 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máme pro vás skvělý recept, jak prospět svému organismu a ještě si pochutnat! Zkuste mangové lasí ze šťavnatého manga a (domácího) jogurtu.

Suroviny

mango 1 ks
velké a zralé (mohou být i kostky dobrého mraženého, případně kupované pyré)
jogurt 150 g
hustý, nejlépe domácí (viz odkaz v postupu)
mléko 120 ml
+ na případné zředění
třtinový cukr 2 PL
množství lze upravit podle chuti
kardamom 1 špetka
mletý + trocha na ozdobení

Postup

1

Mango oloupejte, pecku vyjměte a dužinu nakrájejte na kostky.

2

Vložte do mixéru, přidejte jogurt s ostatními surovinami a rozmixujte dohladka. Nápoj by měl mít zhruba konzistenci palačinkového těsta – podle potřeby můžete případně dosladit či zředit trochou mléka navíc.

3

Nalijte do sklenic, posypte špetkou kardamomu a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Některé druhy běžně dostupného manga mohou být vláknité, takže pokud nemáte výkonný mixér, protřete ještě směs přes síto nebo rovnou použijte cca 250–300 g kompotované dužiny. K dostání bývá v prodejnách s orientálními potravinami. Lasí můžete vyrobit i z domácího kefíru (z kefírových zrn), na 1 porci budete potřebovat 240 ml kefíru, 1/2 manga a cukr podle chuti.

Související články

KVÍZ: Co víte o indické kuchyni?
  • Kvízy

KVÍZ: Co víte o indické kuchyni?

Indická kuchyně je rozmanitá a plná chutí, vůní i barev. Mnohé  indické pokrmy si získaly oblibu po celém světě, indickým restauracím a bistrům patří pevné místo v gastronomickém světě. Možná jste do něj sami pronikli a kari vaříte i...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit