Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mangové lasí

Máme pro vás skvělý recept, jak prospět svému organismu a ještě si pochutnat! Zkuste mangové lasí ze šťavnatého manga a (domácího) jogurtu.

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Nápoj Indická

Ingredience

    • 1 zralé velké mango (mohou být i kostky dobrého mraženého, případně pyré v konzervě)
    • 150 g hustého jogurtu
    • 120 ml mléka + na případné zředění
    • 2 lžíce třtinového cukru či podle chuti
    • špetka mletého kardamomu + navíc na ozdobení

Příprava jídla

1 Mango oloupejte, pecku vyjměte a dužinu nakrájejte na kostky. Vložte do mixéru, přidejte jogurt s ostatními surovinami a rozmixujte dohladka. Nápoj by měl mít zhruba konzistenci palačinkového těsta – podle potřeby můžete případně dosladit či zředit trochou mléka navíc. Nalijte do sklenic, posypte špetkou kardamomu a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Některé druhy běžně dostupného manga mohou být vláknité, takže pokud nemáte výkonný mixér, protřete ještě směs přes síto nebo rovnou použijte cca 250–300 g kompotované dužiny. K dostání bývá v prodejnách s orientálními potravinami. Lasí můžete vyrobit i z domácího kefíru (z kefírových zrn), na 1 porci budete potřebovat 240 ml kefíru, 1/2 manga a cukr podle chuti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí jogurt

Fermentované ovesné vločky

Fermentovaná kaše s třešněmi

Kimči

Kimči nudle se slaninou a volským okem

Žitný zákvas

Polévka žurek

Kysané červené zelí

Salát s kysaným zelím a kuřecím masem

Přidat komentář