Polévka, kterou jsme si zamilovali po první lžíci. Vydatná, a přesto lehká, pravá svačinová. Potěší nejen svou výraznou barvou, ale také složením. Kdo chce mít hezčí den, vsadí na ni.
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte olej, přisypte cibuli, mrkev, česnek, osolte a zvolna opékejte, ať zelenina změkne a začne karamelizovat. Přidejte protlak a krátce jej opečte, aby zesládl. Přisypte oregano, chilli či kajenský pepř, chcete-li, přilijte vývar. Nakonec vložte rajčata a kuřecí prsa. Přiveďte vše k varu, ztlumte plamen a nechte zvolna vařit 20–25 minut.
Vsypte řapíkatý celer. Celá kuřecí prsa vyjměte a natrhejte je vidličkou. Maso vraťte zpět do polévky, vmíchejte smetanu, prohřejte a přidejte špenát. Dosolte, dopepřete a podávejte zdobené petrželkou.
NĚCO NAVÍC
Přidáte-li řapíkatý celer co nejpozději, změkne pouze z části a zůstane pěkně křupavý, akorát na skus.