0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí polévka s chřestem a svítkem

Kuřecí polévka s chřestem a svítkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí polévka s chřestem a svítkem

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 725 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 65 g
Tuky 34 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vývar stojí za to připravit i v případě, že dáte v neděli přednost svítku jako předkrmu. V pondělí přijde vhod!

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
cibule 1 ks
neoloupaná a rozpůlená
pórek ks
důkladně propláchnutý a osušený
celer 1 ks
malý, oloupaný a na čtvrtky
mrkev 3 ks
z toho 2 očištěné a v celku a 1 nakrájená na tenké nudličky
petržel 2 ks
oloupané a v celku
+ ostatní použitelné odřezky z kuřete na trojctihodnou roládu nebo 6 kuřecích křídel či 1 balení kuřecí směsi na polévku (500–750 g)
petrželka 2 snítky
nejlépe kudrnka
pepř celý 8 kuliček
nové koření 2 kuličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
baby chřest 200 g
hlavičky (stonky použijete do svítku – viz Související recepty)
svítek
nakrájený, k podávání (viz Související recepty)
petrželka
hladkolistá, nasekaná, k podávání
pažitka
nasekaná, k podávání

1 V hrnci rozehřejte olej, vložte cibuli řezem dolů, vsypte pórek, celer, celé mrkve a petržel. Opékejte, aby cibule na řezu hodně zezlátla, obsah hrnce občas protřeste. Pak vložte kuřecí skelet (křídla nebo polévkovou směs), snítky petrželky kudrnky a všechno koření. Zalijte 2 litry vody, přiveďte k varu, pak ztlumte oheň a vařte asi 2 hodiny.

2 Pak vývar přeceďte do čistého rendlíku. Libové maso (nebo i kůži, máte-li ji rádi) oberte, natrhejte nebo nakrájejte a vraťte do vývaru, osolte, opepřete, přiveďte znovu k varu. Vsypte nakrájenou mrkev a hlavičky chřestu a krátce (asi 1–1,5 minuty) povařte.

Podávejte s nakrájeným svítkem a čerstvou hladkolistou petrželkou a pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Do polévky můžete použít také balíček či svazek polévkové zeleniny, běžně nabízený v supermarketech a občas i na trzích.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč