0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeleninové casserole

Zeleninové casserole

3.4/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2892 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 311 g
Tuky 105 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Casserole je označení pro různé kombinace masa a zeleniny nebo jen zeleniny uvařené a poté i servírované v jednom hrnci. Dokonalé prolnutí chutí vás úplně ohromí!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 100 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 50 g
změklé, na kousky
jemně nastrouhaný
petrželka 3 PL
jemně nasekaná
Na casserole
olivový olej 3 PL
šalotka 8 ks
oloupaná, podélně rozkrojená
brambory 250 g
nové, malé, oloupané a přepůlené
baby mrkev 200 g
kedlubna 500 g
na plátky
vývar zeleninový 600 ml
třtinový cukr 1 špetka
sójová omáčka 1 ČL
fazolky zelené 200 g
přepůlené
na plátky
cuketa 200 g
nakrájená na špalíčky
škrob 2 ČL
chilli paprička 1 ks
čerstvá
pažitka 1 PL
nasekaná
petrželka 1 PL
nasekaná

1 Neprve připravte těsto na knedlíčky. Rukama spojte mouku s máslem a vytvořte směs podobnou strouhance. Přidejte sýr a petrželku, osolte, opepřete a dejte stranou, nejlépe do chladu.

2 Olej rozpalte ve velkém (aspoň 3,5litrovém) hrnci s těžkým dnem. Přidejte šalotku a opékejte ji asi 3 minuty tak, aby změkla a začala zlátnout. Přidejte brambory a za stálého míchání je 5 až 7 minut opékejte. S několikaminutovými rozestupy postupně přidejte česnek,
baby karotku a kedlubnové plátky. Přidejte vývar, dvě třetiny vína, cukr, sójovou omáčku a přiveďte k varu. Přikryté nechte probublávat 10 až 15 minut.

3 Do směsi na knedlíčky přidejte dvě lžíce vody a vytvořte hladké těsto. Z něj pak vyválejte zhruba 25 malých knedlíčků velikosti třešňového rajčátka. Do hrnce přihoďte fazolky a pět minut je vařte. Pak přidejte houby a cuketové špalíky. Kukuřičný škrob rozmíchejte
ve zbytku vína a vmíchejte ho do casserole. Počkejte, až omáčka lehce zhoustne, pak ji ochuťte solí a pepřem a opět přiveďte k varu. Nyní navrch opatrně položte knedlíčky, přiklopte pokličkou a zhruba patnáct minut vařte, aby byly knedlíčky hotové, zelenina změklá a šťáva krásně hustá.

4 Úplně nakonec podélně rozřízněte chilli papričku, vydlabejte z ní semínka a plod nakrájejte najemno. Smíchejte s nasekanou pažitkou a petrželkou a směsí casserole posypte. Výborně chutná druhý den.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč