0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Girasoli s krevetovou náplní i omáčkou

Girasoli s krevetovou náplní i omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Girasoli s krevetovou náplní i omáčkou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3584 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 254 g
Tuky 190 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plněné těstoviny patří ke skvostům italské kuchyně. Neotřelý tvar s vynikající náplní a delikátní omáčkou z krevetových skořápek pro vás připravil šéfkuchař René Vokurka a provede vás úskalími přípravy krok za krokem. Italské slovo girasole (čtěte džirasole, množné číslo girasoli) znamená česky slunečnice – co může být na léto lepšího než tento recept?

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
(nejlépe 00, v níž se pěkně rozvíjí lepek, s těstem se pak dobře pracuje) + na poprášení válu
sůl 1 špetka
vejce 4 ks
3 do těsta + 1 prošlehané na potírání
NA NÁPLŇ
krevety tygří 300 g
olivový olej 2 PL
cuketa 60 g
nakrájená na kostičky
ricotta 50 g
petrželka 1 hrst
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
NA OMÁČKU
olivový olej 2 PL
cibule 50 g
nakrájená na kostičky
mrkev 50 g
nakrájená na kostičky
fenykl 50 g
nakrájený na kostičky
krevety
slupky a hlavy z krevet z náplně
víno bílé 100 ml
konzervovaná rajčata drcená 100 g
z konzervy
brambory 50 g
vařené, na zahuštění
smetana ke šlehání 100 ml
máslo 2 PL
tymián 1 svazek
Na dokončení
máslo 1 PL
nebo olivový olej + olivový olej na zakapání
hrášek 100 g
čerstvý nebo mražený, lehce povolený
bylinky
na ozdobení – kerblík, petrželka, tymián

Příprava těsta

Začněte přípravou těsta. Smíchejte a důkladně dohladka propracujte mouku, sůl a 3 vejce. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte odpočinout v ledničce minimálně hodinu, ale klidně přes noc. Dále pokračujte podle galerie krok za krokem.

[[nid:35243]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...

Obchod Apetit