Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Girasoli s krevetovou náplní i omáčkou

Plněné těstoviny patří ke skvostům italské kuchyně. Neotřelý tvar s vynikající náplní a delikátní omáčkou z krevetových skořápek pro vás připravil šéfkuchař René Vokurka a provede vás úskalími přípravy krok za krokem. Italské slovo girasole (čtěte džirasole, množné číslo girasoli) znamená česky slunečnice – co může být na léto lepšího než tento recept?

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
+ odležení
PT50M
Vaření 0:50
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 300 g hladké mouky (nejlépe 00, v níž se pěkně rozvíjí lepek, s těstem se pak dobře pracuje) + na poprášení válu
    • špetka soli
    • 3 vejce + 1 prošlehané na potírání

    NA NÁPLŇ

    • 300 g tygřích krevet
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 60 g cukety, nakrájené na kostičky
    • 50 g ricotty
    • malá hrst nasekané petrželky
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA OMÁČKU

    • 2 lžíce olivového oleje
    • po cca 50 g na kostičky nakrájené cibule, mrkve a fenyklu
    • slupky a hlavy z krevet z náplně
    • 100 ml bílého vína
    • 100 g rajčat z plechovky
    • 50 g vařených brambor na zahuštění
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 1–2 lžíce másla
    • malý svazek tymiánu

    NA DOKONČENÍ

    • 1 lžíce másla nebo olivového oleje + olivový olej na zakapání
    • 100 g hrášku (čerstvého nebo mraženého, lehce povoleného)
    • bylinky na ozdobení (kerblík, petrželka, tymián...)

Příprava jídla

Příprava těsta

Začněte přípravou těsta. Smíchejte a důkladně dohladka propracujte mouku, sůl a 3 vejce. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte odpočinout v ledničce minimálně hodinu, ale klidně přes noc. Dále pokračujte podle galerie krok za krokem.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář