Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2839 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 220 g
Tuky 118 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaná žemlovka není žádná z nouze ctnost, ale domovem vonící večeře či snídaně na vidličku. Jestli vám zbyly housky od rána, teď víte, kam s nimi – nejlepší jsou totiž čerstvé nebo později zapečené.

Suroviny

housky 5 ks
na plátky, či 4-6 krajícu toustového chleba
uzená, na tenké plátky
či jiný výrazný sýr na tenké plátky
vejce 4 ks
prošlehaná se solí a pepřem

Postup

1

Větší zapékací misku vymažte máslem, dno poklaďte, trochu přes sebe, plátky pečiva potřenými máslem, na ně naskládejte plátky uzeného a navrch plátky sýra.

2

Zalijte vejci a zapečte, aby vejce ztuhla a sýr se rozpouštěl – asi 10–15 minut při 200 °C.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč