0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žemlovka se sýrem a slaninou

Žemlovka se sýrem a slaninou

3.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4641 kcal
Bílkoviny 311 g
Sacharidy 432 g
Tuky 182 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasné syté jídlo jako stvořené do chladných dnů.

Suroviny

sýr 180 g
tvrdý, strouhaný
hořčice 1 PL
mléko 850 ml
máslo 15 g
změklé
toustový chléb 5 plátků
slanina 4 plátky
na kousky
vejce 3 ks
sůl
pepř
na dochucení

1Troubu předehřejte na 180 °C. Hrst sýra si nechte stranou, zbytek promíchejte s hořčicí a třemi lžícemi mléka. Plátky pečiva lehce potřete máslem a pak sýrovou směsí. Každý plátek rozkrojte na čtyři trojúhelníky.
 

2Zapékací formu vymažte máslem. Špičkami nahoru do ní pokládejte plátky pečiva a průběžně je prosypávejte nasekanou slaninou. Zbylé mléko prošlehejte s vejci, solí a pepřem. Směsí přelijte chléb naskládaný ve formě a vše posypte zbylou slaninou i sýrem. Pečte dozlatova, asi čtyřicet minut.

Podávejte s grilovanými rajčaty, salátem nebo vařenými zelenými fazolkami.

Odlehčete to!
Pokud si hlídáte linii, připravte nízkotučnou verzi: prostě vynechte máslo a použijte odtučněné mléko.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit