Úžasné syté jídlo jako stvořené do chladných dnů.
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Hrst sýra si nechte stranou, zbytek promíchejte s hořčicí a třemi lžícemi mléka. Plátky pečiva lehce potřete máslem a pak sýrovou směsí. Každý plátek rozkrojte na čtyři trojúhelníky.
2
Zapékací formu vymažte máslem. Špičkami nahoru do ní pokládejte plátky pečiva a průběžně je prosypávejte nasekanou slaninou. Zbylé mléko prošlehejte s vejci, solí a pepřem. Směsí přelijte chléb naskládaný ve formě a vše posypte zbylou slaninou i sýrem. Pečte dozlatova, asi čtyřicet minut.
Podávejte s grilovanými rajčaty, salátem nebo vařenými zelenými fazolkami.
Odlehčete to!
Pokud si hlídáte linii, připravte nízkotučnou verzi: prostě vynechte máslo a použijte odtučněné mléko.