Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.8/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4641 kcal
Bílkoviny 311 g
Sacharidy 432 g
Tuky 182 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasné syté jídlo jako stvořené do chladných dnů.

Suroviny

sýr 180 g
tvrdý, strouhaný
hořčice 1 PL
mléko 850 ml
změklé
slanina 4 plátky
na kousky
vejce 3 ks
sůl
pepř
na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Hrst sýra si nechte stranou, zbytek promíchejte s hořčicí a třemi lžícemi mléka. Plátky pečiva lehce potřete máslem a pak sýrovou směsí. Každý plátek rozkrojte na čtyři trojúhelníky.

2

Zapékací formu vymažte máslem. Špičkami nahoru do ní pokládejte plátky pečiva a průběžně je prosypávejte nasekanou slaninou. Zbylé mléko prošlehejte s vejci, solí a pepřem. Směsí přelijte chléb naskládaný ve formě a vše posypte zbylou slaninou i sýrem. Pečte dozlatova, asi čtyřicet minut.

Podávejte s grilovanými rajčaty, salátem nebo vařenými zelenými fazolkami.

Odlehčete to!
Pokud si hlídáte linii, připravte nízkotučnou verzi: prostě vynechte máslo a použijte odtučněné mléko.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...