
Mexické závitky s jednoduchou salsou
Vtipná rodinná večeře
Vydání: 2006/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
Vaření: 10 minut
P
Ingredience
- 300 g proužků z hovězí roštěné
- 2 cibule, rozpůlené a nahrubo pokrájené
- 2 očištěné červené papriky,
- hrubě pokrájené
- 1 lžíce oleje
- 2–3 lžičky ochucovací směsi Fajita
- 8 tortillových placek
- 400g konzerva loupaných sekaných rajčat s bylinkami
- svazeček koriandru, nahrubo nasekaný
- sůl a pepř na dochucení
- zakysaná smetana nebo bílý jogurt
- (nemusí být)
Příprava jídla
1. Gril nebo troubu rozehřejte na vysokou teplotu a na velký pekáč položte maso, cibule a papriky. V misce smíchejte olej se směsí Fajita a ručně potřete maso a zeleninu. Za občasného míchání grilujte deset minut, aby bylo maso propečené a zelenina začala po okrajích tmavnout. Osolte a opepřete.
2. Mezitím podle pokynů na obalu ohřejte placky (v mikrovlnce anebo pod grilem); rajčata dejte do cedníku a nechte je asi pět minut odkapat. (Šťávu si můžete nechat na později, hodí se třeba do polévky.) Dužinu smíchejte s většinou koriandru a trochou soli – a máte salsu.
3. Každou tortillu naplňte částí masa, salsy i zbytku koriandru. Jestli chcete, dejte navrch lžíci zakysané smetany či jogurtu.
2. Mezitím podle pokynů na obalu ohřejte placky (v mikrovlnce anebo pod grilem); rajčata dejte do cedníku a nechte je asi pět minut odkapat. (Šťávu si můžete nechat na později, hodí se třeba do polévky.) Dužinu smíchejte s většinou koriandru a trochou soli – a máte salsu.
3. Každou tortillu naplňte částí masa, salsy i zbytku koriandru. Jestli chcete, dejte navrch lžíci zakysané smetany či jogurtu.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 20:22