Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexické závitky s jednoduchou salsou

Vtipná rodinná večeře
Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Mexická

Ingredience

    • 300 g proužků z hovězí roštěné
    • 2 cibule, rozpůlené a nahrubo pokrájené
    • 2 očištěné červené papriky,
    • hrubě pokrájené
    • 1 lžíce oleje
    • 2–3 lžičky ochucovací směsi Fajita
    • 8 tortillových placek
    • 400g konzerva loupaných sekaných rajčat s bylinkami
    • svazeček koriandru, nahrubo nasekaný
    • sůl a pepř na dochucení
    • zakysaná smetana nebo bílý jogurt
    • (nemusí být)

Příprava jídla

1.  Gril nebo troubu rozehřejte na vysokou teplotu a na velký pekáč položte maso, cibule a papriky. V misce smíchejte olej se směsí Fajita a ručně potřete maso a zeleninu. Za občasného míchání grilujte deset minut, aby bylo maso  propečené a zelenina začala po okrajích tmavnout. Osolte a opepřete.

2.  Mezitím podle pokynů na obalu ohřejte placky (v mikrovlnce anebo pod grilem); rajčata dejte do cedníku a nechte je asi pět minut odkapat. (Šťávu si můžete nechat na později, hodí se třeba do polévky.) Dužinu smíchejte s většinou koriandru a trochou soli – a máte salsu.

3.  Každou tortillu naplňte částí masa, salsy i zbytku koriandru. Jestli chcete, dejte navrch  lžíci zakysané smetany či jogurtu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.15

Přidat komentář