Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečená ryba po thajsku

Na tuhle skvostnou úpravu se hodí prakticky všechny ryby, ale pstruh je obzvlášť delikátní a skvěle si rozumí s aromatickými přísadami
Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí:
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 4 filátka ze pstruha o hmotnosti 200 g
    • 1 stonek citronové trávy, nasekaný
    • malý kousek zázvoru, oloupaný
    • 1 lžíce rybí omáčky
    • šťáva ze 2 limetek
    • 1 chilli paprička, jemně nasekaná
    • 1 stroužek česneku, nakrájený
    • 1 lžička přírodního krupicového cukru
    • hrst koriandru, nahrubo nasekaného

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů, a připravte si dva kousky alobalu (měly by být velké tak, abyste do nich pohodlně zabalili filátka). Položte na ně rybu kůží dolů.

2.  Smíchejte citronovou trávu, jemně nasekaný zázvor, rybí omáčku, limetkovou šťávu, chilli papričku, česnek, cukr a koriandr.

3.  Částí vzniklé omáčky potřete dvě filátka a přikryjte je druhým plátkem (kůží navrch) tak, aby vznikl jakýsi sendvič. Každý zvlášť pevně zabalte do alobalu.

4.  Balíčky s rybou vložte do trouby a pečte dvanáct až patnáct minut. Pak je nechte trochu vychladnout a celé neste na stůl. Podávejte se zbylou omáčkou, případně s rýží – nejlépe jasmínovou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.58

Přidat komentář