
Thajské špízy se sladkým chilli a limetkou
V thajském stylu
Vydání: 2006/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 lžíce sladké chilli omáčky
- šťáva z jedné limetky
- 4 filety z lososa, bez kůže, každý asi o 140 gramech
- olej na zakápnutí
- sůl
Příprava jídla
1. Lososa nakrájejte na špalíky. V misce smíchejte chilli omáčku a limetkovou šťávu. Polovinu odlijte stranou – použijete ji při servírování. Kousky lososa napíchejte na jehly nebo špejle a potřete zbytkem chilli směsi. Dvacet minut marinujte.
2. Rozpalte grilovací pánev. Setřete z ryb přebytečnou marinádu, špízy pokapejte olivovým olejem, osolte a za pravidelného otáčení opečte; trvá to asi 15 minut. Podávejte s chilli omáčkou.
2. Rozpalte grilovací pánev. Setřete z ryb přebytečnou marinádu, špízy pokapejte olivovým olejem, osolte a za pravidelného otáčení opečte; trvá to asi 15 minut. Podávejte s chilli omáčkou.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
5. Září 2007 08:33