Vepřové špízy s bramborami

Vepřové špízy s bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7145 kcal
Bílkoviny 261 g
Sacharidy 1184 g
Tuky 137 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když napícháte na jednu jehlu maso i brambory, nemusíte ke grilu nosit žádné další přílohy. Stačí už jen dobrá omáčka.

Suroviny

brambory nové 16 ks
drobné kusy
krkovice 600 g
na 3cm kostky
bobkový list 12 ks
rozmarýn 1 PL
nasekaný, čerstvý + pár snítek na ozdobu
med 1 PL
hořčice dijonská 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
citron 2 ks
každý na 8 měsíčků
olivový olej 1 PL

1 Brambory vařte asi 10 minut téměř doměkka.

2 Promíchejte rozmarýn, med, hořčici a osolte a opepřete. Ve směsi obalte maso a napíchejte ho střídavě s bramborami, citrony a bobkovými listy na jehly nebo špejle. Brambory můžete potřít olejem.

3 Grilujte zhruba 15 minut, občas otočte. Podávejte ozdobené rozmarýnem.

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit