Když napícháte na jednu jehlu maso i brambory, nemusíte ke grilu nosit žádné další přílohy. Stačí už jen dobrá omáčka.
Suroviny
brambory nové
16
ks
drobné kusy
krkovice
600
g
na 3cm kostky
bobkový list
12
ks
rozmarýn
1
PL
nasekaný, čerstvý + pár snítek na ozdobu
med
1
PL
hořčice dijonská
2
ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
citron
2
ks
každý na 8 měsíčků
olivový olej
1
PL
Postup
1
Brambory vařte asi 10 minut téměř doměkka.
2
Promíchejte rozmarýn, med, hořčici a osolte a opepřete. Ve směsi obalte maso a napíchejte ho střídavě s bramborami, citrony a bobkovými listy na jehly nebo špejle. Brambory můžete potřít olejem.
3
Grilujte zhruba 15 minut, občas otočte. Podávejte ozdobené rozmarýnem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10 receptů na gril(14 receptů )
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů )
- Nejlepší recepty na vepřové a hovězí maso z grilu: Připravte si dokonalý rostbíf nebo masové koule(24 receptů )