Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové špízy s bramborami
Vepřové špízy s bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové špízy s bramborami

5/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7145 kcal
Bílkoviny 261 g
Sacharidy 1184 g
Tuky 137 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když napícháte na jednu jehlu maso i brambory, nemusíte ke grilu nosit žádné další přílohy. Stačí už jen dobrá omáčka.

Související recepty

Suroviny

drobné kusy
na 3cm kostky
rozmarýn 1 PL
nasekaný, čerstvý + pár snítek na ozdobu
med 1 PL
hořčice dijonská 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
každý na 8 měsíčků
olivový olej 1 PL

Postup

1

Brambory vařte asi 10 minut téměř doměkka.

2

Promíchejte rozmarýn, med, hořčici a osolte a opepřete. Ve směsi obalte maso a napíchejte ho střídavě s bramborami, citrony a bobkovými listy na jehly nebo špejle. Brambory můžete potřít olejem.

3

Grilujte zhruba 15 minut, občas otočte. Podávejte ozdobené rozmarýnem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...