Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Venkovský salát

Inspirací se stal jednak řecký salát ‚horiatiki‘, tedy venkovský, jednak fakt, že i na českém venkově (hlavně v Krkonoších, kde se mu říká ‚vopich‘) patřil libeček k základní kuchyňské výbavě. Salát není třeba solit, sýr bývá dost slaný a také libeček je dostatečně pikantní. Má v sobě minerální soli, a dokáže tak běžnou sůl i nahradit.

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát Řecká

Ingredience

    • 4–6 větších, nejlépe různobarevných paprik
    • 2 cibule, nejlépe bílé sladké
    • 1 středně velká okurka
    • 250 g sýra feta nebo balkánského sýra
    • několik lístků libečku
    • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
    • případně sůl na dochucení
    • pečivo k podávání

Příprava jídla

1.  Papriky opláchněte, odstraňte jádřince, stopky a žebroví. Okurku opláchněte, ale neloupejte. Nakrájejte papriky a okurku na kousky. Nemusí být příliš jemné, spíš naopak; tenhle salát můžete podávat také jako lehký oběd, tak abyste měli ‚do čeho kousnout‘.

2.  Cibuli oloupejte, odkrojte tuhý kousek s kořínky, rozkrájejte je vertikálně na osminy a ty pak rozdělte na jednotlivé lupeny.

3.  Papriky, okurku a cibuli promíchejte v míse, navrch položte sýr nakrájený na kousky, posypte lístky libečku (větší natrhejte) a zakápněte olejem. Osolte, jen pokud je to skutečně potřeba. Jestliže salát podáváte k obědu, přidejte k němu čerstvé pečivo, jímž můžete také vytřít všechnu voňavou šťávu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.44

Přidat komentář