Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polentové lasagne

Další variace, která dokazuje mnohotvárnost kukuřičné kaše; tentokrát na sebe vzala podobu lasagní, tedy delších plátků. Kombinace hub a polenty je typická zvlášť pro severní Itálii. Až půjdete příště na houby, určitě přihoďte do košíku i polentu a obohaťte svůj prázdninový repertoár o tenhle recept!

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Dušení: 35 minut
PT15M
Italská

Ingredience

    NA POLENTU

    • ½ kg polentové mouky
    • olej na vymazání plechu

    NA NÁPLŇ

    • 500 g nakrájených žampionů či lesních hub
    • 300 g brokolice
    • 150 g másla na podušení hub a brokolice
    • sůl a pepř na dochucení
    • 200 ml zakysané smetany

Příprava jídla

1.  Polentu uvařte podle návodu na obalu. Ve zhruba čtyřcentimetrové vrstvě ji rozetřete na vymazaný plech a uhlaďte.

2.  V kastrůlku nebo vyšší pánvi rozehřejte na středním plameni polovinu másla. Vsypte brokolici rozebranou na růžičky, osolte, zakryjte pokličkou a asi čtvrt hodiny duste na středním plameni. Pak ji vyjměte a dejte stranou.

3.  V témže kastrole rozehřejte zbytek másla, vsypte houby, osolte a duste zhruba dvacet minut. Ke konci sejměte pokličku, aby se odpařila přebytečná šťáva.

4.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 ˚C. Vychladlou polentu nakrájejte na asi půlcentimetrové pruhy jako lasagne. Vrstvěte naplocho do zapékací formy střídavě s houbami a brokolicí; každou vrstvu osolte a opepřete.

5.  Zhruba čtvrt hodiny zapékejte v troubě. Pět minut před koncem zakápněte zakysanou smetanou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polentové škubánky se čtyřmi druhy sýra

Rychlý guláš s knedlíky z polenty

Polentový koláč

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.87

Přidat komentář