0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lasagne s pórkem a ricottou

Lasagne s pórkem a ricottou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lasagne s pórkem a ricottou

4.1 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3067 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 233 g
Tuky 187 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lasagně jsou vždycky dobrý nápad! Vsadíme se s vámi, že pokud rodině řeknete, že dnes budou k večeři, všem na tváři zahraje spokojený úsměv. Krémové náplni a zlatavé kůrčičce se totiž nedá odolat. Na pomoc si vezměte kvalitní těstoviny Adriana, které mají díky obsahu semolinové mouky vyšší nutriční hodnotu, protože oproti klasické pšenici obsahují víc bílkovin, mnohem více minerálních látek a mají nižší glykemický index. 

Suroviny

pórek 3 ks
cca 400 g
rostlinný olej 1.5 PL
+ na vymazání formy
česnek 1 stroužek
drcený
sůl
pepř
čerstvě mletý
mražená brokolice 200 g
lasagne 250 g
Adriana
mascarpone 250 g
ricotta 250 g
parmazán 100 g

Postup

1

Pórky překrojíme podélně na poloviny a propláchneme, poté překrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme pórek a zvolna jej opékáme, aby změkl a zesklovatěl. Přidáme česnek a ještě chvíli opékáme. Lehce osolíme a opepříme. Brokolici pokrájíme nadrobno a přidáme k pórku. Necháme prohřát a nakonec vmícháme mascarpone. V případě potřeby zředíme vodou.

2

Ricottu promícháme s parmazánem.

3

Část pórku s omáčkou dáme na dno zapékací misky vymazané olivovým olejem, na pórek položíme lasagne a na ně opět část pórku. Přidáme pár lžiček parmazánové ricotty a přitiskneme další pláty lasagní. Pokračujeme do spotřebování pórku a lasagní. Poslední vrstvu těstovin potřeme parmazánovou ricottou.

4

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20–30 minut.

Komerční prezentace

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...

Obchod Apetit