Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lasagne s pórkem a ricottou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3067 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 233 g
Tuky 187 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lasagně jsou vždycky dobrý nápad! Vsadíme se s vámi, že pokud rodině řeknete, že dnes budou k večeři, všem na tváři zahraje spokojený úsměv. Krémové náplni a zlatavé kůrčičce se totiž nedá odolat. Na pomoc si vezměte kvalitní těstoviny Adriana, které mají díky obsahu semolinové mouky vyšší nutriční hodnotu, protože oproti klasické pšenici obsahují víc bílkovin, mnohem více minerálních látek a mají nižší glykemický index. 

Související recepty

Suroviny

pórek 3 ks
cca 400 g
rostlinný olej 1,5 PL
+ na vymazání formy
česnek 1 stroužek
drcený
sůl
pepř
čerstvě mletý
mražená brokolice 200 g
lasagne (těstovina) 250 g
Adriana
ricotta 250 g

Postup

1

Pórky překrojíme podélně na poloviny a propláchneme, poté překrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme pórek a zvolna jej opékáme, aby změkl a zesklovatěl. Přidáme česnek a ještě chvíli opékáme. Lehce osolíme a opepříme. Brokolici pokrájíme nadrobno a přidáme k pórku. Necháme prohřát a nakonec vmícháme mascarpone. V případě potřeby zředíme vodou.

2

Ricottu promícháme s parmazánem.

3

Část pórku s omáčkou dáme na dno zapékací misky vymazané olivovým olejem, na pórek položíme lasagne a na ně opět část pórku. Přidáme pár lžiček parmazánové ricotty a přitiskneme další pláty lasagní. Pokračujeme do spotřebování pórku a lasagní. Poslední vrstvu těstovin potřeme parmazánovou ricottou.

4

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20–30 minut.

Komerční prezentace

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...