Pestré barvy, skvělá chuť
Suroviny
parmazán
25
g
najemno nastrouhaný
mozzarella
150
g
nastrouhaná
ricotta
500
g
lasagne (těstovina)
4
ks
čerstvé pláty o rozměrech cca 24 x 16 cm nebo odpovídající množství menších
batáty
1
ks
na tenké plátky
1 konzerva
Na zálivku
olivový olej
60
ml
bazalka
2
hrsti
lístky, nadrobno nakrájené
citronová kůra
1
PL
nastrouhaná z biocitronu + k podávání
Postup
1
Zahřejte troubu na 200 °C. Suroviny na zálivku důkladně promíchejte v misce a odložte.
2
V míse smíchejte parmazán, dvě třetiny mozzarelly a ricottu.
3
Z pečicího papíru si připravte 4 kusy o rozměrech cca 25 x 35 cm. Dva z nich položte na plech, vyskládejte na ně doprostřed vždy: těstovinový plát, na něj naneste čtvrtinu sýrové směsi, čtvrtinu batátů a čtvrtinu krájených rajčat. Vrstvy zopakujte a povrch posypte zbývající mozzarellou.
4
Zakryjte druhými dvěma kusy pečicího papíru a poskládejte okraje tak, aby vznikly ploché obálky (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady). Pečte 40–45 minut, aby se vše propeklo. Balíčky opatrně otevřete. Lasagne pokropte zálivkou a posypte citronovou kůrou. Podávejte.