Lasagne s batáty a ricottou v obálce

Lasagne s batáty a ricottou v obálce

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2058 kcal
Bílkoviny 97 g
Cukr 62 g
Tuky 154 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestré barvy, skvělá chuť

Suroviny

parmazán 25 g
najemno nastrouhaný
mozzarella 150 g
nastrouhaná
ricotta 500 g
4 ks
lasagnové pláty o rozměrech cca 24 x 16 cm nebo odpovídající množství menších
batáty 1 ks
na tenké plátky
konzervovaná rajčata krájená 400 g
konzerva
Na zálivku
olivový olej 60 ml
bazalka 2 hrsti
lístky, nadrobno nakrájené
citronová kůra 1 PL
nastrouhaná z biocitronu + k podávání

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Suroviny na zálivku důkladně promíchejte v misce a odložte.

2 V míse smíchejte parmazán, dvě třetiny mozzarelly a ricottu.

3 Z pečicího papíru si připravte 4 kusy o rozměrech cca 25 x 35 cm. Dva z nich položte na plech, vyskládejte na ně doprostřed vždy: těstovinový plát, na něj naneste čtvrtinu sýrové směsi, čtvrtinu batátů a čtvrtinu krájených rajčat. Vrstvy zopakujte a povrch posypte zbývající mozzarellou.

4 Zakryjte druhými dvěma kusy pečicího papíru a poskládejte okraje tak, aby vznikly ploché obálky (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady). Pečte 40–45 minut, aby se vše propeklo. Balíčky opatrně otevřete. Lasagne pokropte zálivkou a posypte citronovou kůrou. Podávejte.

 

 

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit