Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cézar

Podle originálního receptu se zálivka na cézar vyrábí ze syrových žloutků. V domácích podmínkách ale nemůžeme mít stoprocentní jistotu, že jsou zdravotně nezávadné, takže jsme je nahradili smetanou. Výsledek je stejně skvělý!

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Salát

Ingredience

    • 2 hlávky římského salátu
    • olej na opečení krutonů a masa (nejlépe olivový)
    • ½ bílé bagety, nakrájené na kostičky
    • 2 kuřecí prsa
    • sůl a pepř
    • hobliny parmazánu na ozdobu

    Na zálivku

    • 150 ml dvanáctiprocentní smetany
    • 150 ml olivového oleje
    • šťáva z jednoho citronu
    • 1 lžička sardelové pasty
    • 2 lžičky francouzské hořčice
    • 1 lžička worcesterské omáčky

Příprava jídla

1.  Salát natrhejte na kousky a rozdělte na talíře. V pánvi rozpalte trochu oleje a dokřupava na něm opečte kostičky bagety. Pak je přesuňte do talíře nebo misky a dejte stranou. Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte, aby byla co nejtenčí. Osolte je, opepřete a z obou stran osmahněte na troše oleje; trvá to asi dvanáct minut (podle tloušťky masa). Opečená prsíčka nechte v pánvi, přikryjte je alobalem nebo poklicí a nechte je chvíli odpočívat, aby pustila šťávu. Mezitím si připravte zálivku.

2.  V misce prošlehejte všechny suroviny na zálivku. Jde to i vidličkou, ale lépe vám poslouží elektrické metly nebo mixér. Do zálivky přilijte šťávu z pánve a kuřecí prsíčka rozkrájejte na proužky.

3.  Na listy salátu nasypte krutony a přelijte je zálivkou. Přidejte kousky kuřete a hobliny parmazánu.

Získejte náskok 
Krutony si můžete připravit i dva dny dopředu. Kuřecí prsa klidně opečte až dvě hodiny před podáváním – uchovejte je v lednici a nakrájejte až těsně před servírováním. Přibližně dvě hodiny vydrží v lednici i smíchaný dresink.

ZKUSTE TO JINAK 
Salát můžete ­ozdobit grilovanými krevetami, případně kousky uzeného lososa.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát Niçoise

Tabouleh

Řecký salát

Avokádovo-pomerančový salát s černými olivami

Salát ze žlutého melounu a parmské šunky

Fazolový salát s opečenými rajčaty

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příloze č.7/06, str.5

Přidat komentář