Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Caesar salát

Podobně jako mnoho dalších jídel, i Caesar salát vznikl z nouze, kdy italský kuchař Caesar Cardini musel připravit jídlo pro hosty pouze z toho mála, co měl k dispozici v hotelové kuchyni po oslavách Dne díkuvzdání.

 

Dnešní podoba salátu má jasně danou recepturu. Připravuje se z římského salátu, krutonů z bílého pečiva, parmazánu a specifické zálivky. Caesar salát lze podávat s kuřecím masem, lososem i krevetami. Nebo se tímto světoznámým salátem nechte inspirovat a připravte kuřecí chlebíčky nebo burgery à la salát Caesar nebo dokonce polévku à la salát Caesar.

...

 

  • Do zálivky na Caesar salát patří čerstvé žloutky, dijonská hořčice, ančovičky, estragonový oce a panenský olivový olej.  Pokud se bojíte čerstvých žloutků, nahraďte je majonézou
  • Do salátu patří výhradně římský salát – má křupavou výraznou chuť, proto se ho nesnažte nahradit jiným.
  • Nešetřete ani na parmazánu, protože jeho chuť hraje v salátu zásadní roli.
  • Krutony připravte z den starého pečiva. Jedině tak se vám povede, aby měly křupavou kůrku a uvnitř zůstaly měkké.

Celý popis