Caesar salát
Podobně jako mnoho dalších jídel, i Caesar salát vznikl z nouze, kdy italský kuchař Caesar Cardini musel připravit jídlo pro hosty pouze z toho mála, co měl k dispozici v hotelové kuchyni po oslavách Dne díkuvzdání.
Dnešní podoba salátu má jasně danou recepturu. Připravuje se z římského salátu, krutonů z bílého pečiva, parmazánu a specifické zálivky. Caesar salát lze podávat s kuřecím masem, lososem i krevetami. Nebo se tímto světoznámým salátem nechte inspirovat a připravte kuřecí chlebíčky nebo burgery à la salát Caesar nebo dokonce polévku à la salát Caesar.
...
- Do zálivky na Caesar salát patří čerstvé žloutky, dijonská hořčice, ančovičky, estragonový oce a panenský olivový olej. Pokud se bojíte čerstvých žloutků, nahraďte je majonézou.
- Do salátu patří výhradně římský salát – má křupavou výraznou chuť, proto se ho nesnažte nahradit jiným.
- Nešetřete ani na parmazánu, protože jeho chuť hraje v salátu zásadní roli.
- Krutony připravte z den starého pečiva. Jedině tak se vám povede, aby měly křupavou kůrku a uvnitř zůstaly měkké.
Celý popis