
Kuře z jednoho pekáče
Exotické kuře
Vydání: 2006/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 30-40 minut
Pečení: 30-40 minut
P
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 kuřecí prsa, nejlépe s kůží
- 750 g (nových) brambor s pevnou voskovou slupkou, na tenké plátky
- velká špetka sušeného tymiánu nebo čerstvého, máte-li
- 4 stroužky česneku, oloupané
- 450 g konzervovaných paprik, nejlépe vícebarevných, na kousky
- 2 pomeranče, nakrájené na osminky
- 100 g okapaných černých oliv bez pecek
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 200/180 °C. V pekáčku zahřejte lžíci oleje a zhruba osm minut na něm smažte kuře kůží dolů, aby byla křupavá. Pak otočte a minutu pečte z druhé strany.
2. Do pekáče přilijte zbylý olej, vsypte brambory, tymián i celý česnek a promíchejte. Osolte a opepřete. Můžete-li, přiklopte.
3. Pečte asi půl hodiny, až brambory začnou měknout. Pak přidejte papriky, pomeranče i olivy; odklopené pečte ještě asi pět minut, aby byly brambory úplně měkké.
Pro změnu
Zkuste filátka z bílé ryby: začněte bodem 2 a rybu přidejte spolu s paprikami. Pomeranče nahraďte citrony, jídlo získá výraznější chuť.
2. Do pekáče přilijte zbylý olej, vsypte brambory, tymián i celý česnek a promíchejte. Osolte a opepřete. Můžete-li, přiklopte.
3. Pečte asi půl hodiny, až brambory začnou měknout. Pak přidejte papriky, pomeranče i olivy; odklopené pečte ještě asi pět minut, aby byly brambory úplně měkké.
Pro změnu
Zkuste filátka z bílé ryby: začněte bodem 2 a rybu přidejte spolu s paprikami. Pomeranče nahraďte citrony, jídlo získá výraznější chuť.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
13. Září 2007 18:48
míša (neověřeno)
10. Srpen 2008 12:40