Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře z jednoho pekáče

Exotické kuře
Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 30-40 minut
P

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 kuřecí prsa, nejlépe s kůží
    • 750 g (nových) brambor s pevnou voskovou slupkou, na tenké plátky
    • velká špetka sušeného tymiánu nebo čerstvého, máte-li
    • 4 stroužky česneku, oloupané
    • 450 g konzervovaných paprik, nejlépe vícebarevných, na kousky
    • 2 pomeranče, nakrájené na osminky
    • 100 g okapaných černých oliv bez pecek
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 200/180 °C. V pekáčku zahřejte lžíci oleje a zhruba osm minut na něm smažte kuře kůží dolů, aby byla křupavá. Pak otočte a minutu pečte z druhé strany.

2.  Do pekáče přilijte zbylý olej, vsypte brambory, tymián i celý česnek a promíchejte. Osolte a opepřete. Můžete-li, přiklopte.

3.  Pečte asi půl hodiny, až brambory začnou měknout. Pak přidejte papriky, pomeranče i olivy; odklopené pečte ještě asi pět minut, aby byly brambory úplně měkké.

Pro změnu

Zkuste filátka z bílé ryby: začněte bodem 2 a rybu přidejte spolu s paprikami. Pomeranče nahraďte citrony, jídlo získá výraznější chuť.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/06, str.13
Obrazek uzivatele
Toto kuře připravuju, když máme chuť na něco jiného než jen pečené kuře. Je to rychlé a velmi chutné jídlo. Jen přidávám víc česneku. Doporučuju. Pomeranč a olivy tomu dodají pikantní chuť. Mňam

Přidat komentář