Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí pomerančový sorbet

Tenhle recept jistě oceníte nejen při přípravě dezertu Aljaška (na obrázku).
Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí:
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: 5 hodin
P
Italská

Ingredience

    • 250 g krupicového cukru
    • 300 ml vody
    • 1 lžíci rozemnutých mátových lístků
    • 1–2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry (pokud možno z chemicky neošetřovaných plodů)
    • vymačkaná šťáva ze šesti pomerančů

Příprava jídla

Do kastrolu nasypte 250 g krupicového cukru, vlijte 300 ml vody a přidejte 1 lžíci rozemnutých mátových lístků. Promíchejte, přiveďte k varu a nechte minutu bublat; cukr se musí během vaření úplně rozpustit. Stáhněte z ohně a dejte vychladnout.
V misce nebo džbánku smíchejte 1–2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry (pokud možno z chemicky neošetřovaných plodů) a vymačkanou šťávu ze šesti pomerančů. Přilijte k vychladlému cukrovému sirupu a v plastové nádobě vložte do mrazničky. Sorbetem občas zamíchejte (zpočátku častěji), aby se neutvořily ledové krystalky. Mrazte aspoň pět hodin – pokud máte zmrzlinovač, stačí hodina.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář