Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Italské kuře

Středomořská chuť

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Pečení 0:30
Italská

Ingredience

    • 2 lžíce polenty (koupíte v obchodech se zdravou výživou nebo v hypermarketech)
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu
    • 1 lžička čerstvého tymiánu, nasekaného + 1 větvička
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 6 cherry rajčátek
    • 2 kuřecí prsa, nejlépe s kůží
    • 2–3 lžíce tapenády z černých oliv (k dostání v obchodech s italskými specialitami)

Příprava jídla

1 V misce nebo na talíři smíchejte polentu, parmazán, nasekaný tymián a lžíci olivového oleje.
 
2 Troubu vyhřejte na 190°C. Do zapékací misky dejte rozpůlená cherry rajčátka a na ně položte kuřecí maso potřené tapenádou z oliv. Vše zasypejte směsí parmazánu a polenty, zastříkněte zbylými dvěma lžícemi olivového oleje a pečte asi půl hodiny. Pak vyzkoušejte, zda je maso už dostatečně propečené: zmáčkněte ho prstem - pokud je stále trochu měkké a pruží, nechte ho ještě chvíli dopékat.
 
3 Podávejte například se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.

OLIVOVÁ TAPENÁDA 
Pokud nemáte hotovou tapenádu, připravte si vlastní: Umixujte stroužek česneku s 50 g černých oliv, dvěma filátky ančoviček a trochou olivového oleje. Podle chuti můžete přidat bazalku nebo oregano, osolit a opepřit.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str.19
Obrazek uzivatele
(opsáno z tištěné verze Apetita): předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kuře dejte do zapékací misky a pečte asi půl hodiny. Pak vyzkoušejte, zda je maso už dostatečně propečené: zmáčkněte ho prstem - pokud je stále trochu měkké a pruží, nechte ho ještě chvíli dopékat.

Přidat komentář