Kuře s česnekem

Kuře s česnekem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1913 kcal
Bílkoviny 129 g
Cukr 200 g
Tuky 53 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Pečení promění vůni i chuť česneku v přímo božskou!

Suroviny

česnek 3
máslo 25 g
+ oříšek navíc
moučkový cukr 1 ČL
kuřecí prsa 4 ks
bez kosti s kůži
cibule 1 ks
jemně nasekaná
olivový olej 1 PL
víno bílé 100 ml
tymián 2
čerstvý, lze nahradit špetkou sušeného
mouka pšeničná hladká 1 PL
petržel hrst
sekaná, čerstvá
1. UPEČTE ČESNEK
Zapněte troubu na 170 °C. Hlavičky česneku zhruba tři minuty povařte ve vroucí vodě. Potom stroužky zbavte slupek, jeden odložte a zbytek dejte spolu s oříškem másla a cukrem do zapékací mísy. Hodinu pečte; občas nádobou zatřeste.

2. DEJTE DO TROUBY KUŘE

Mezitím v hrnci, který můžete dát do trouby, rozpalte olej i máslo. Kuře opečte z obou stran dohněda; trvá to asi sedm minut. Pak maso přesuňte na talíř a dejte stranou. Zhruba pět minut opékejte v hrnci cibuli, potom k ní přidejte kuře s vývarem, vínem, tymiánem a zbylým stroužkem česneku (posekejte ho nadrobno). Přiveďte k pomalému varu a dejte nádobu na pětatřicet minut do trouby.

3. VŠE ZAVRŠTE OMÁČKOU

Vyjměte kuře a nechte ho odpočívat na teplém místě. Šťávu v hrnci pět minut povařte. Ze zapékací misky vyndejte opečené stroužky česneku a šťávu, která zbyla, smíchejte s moukou na pastu. Tu pak promíchejte se šťávou od kuřete tak, aby vznikla hladká a hustá omáčka. Přidejte česnek (v tomto receptu je ho skutečně hodně, po hodince v troubě však krásně změkne a nebude zdaleka tak ostrý), kuře zalijte omáčkou a ozdobte petrželí.

Podávejte s opékanými bramborami a zeleným salátem.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit