Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1913 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 200 g
Tuky 53 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečení promění vůni i chuť česneku v přímo božskou!

Suroviny

+ oříšek navíc
s kůží
na jemno
olivový olej 1 PL
tymián 2
petržel hrst
nasekaná

Postup

1

Zapněte troubu na 170 °C. Hlavičky česneku zhruba tři minuty povařte ve vroucí vodě. Potom stroužky zbavte slupek, jeden odložte a zbytek dejte spolu s oříškem másla a cukrem do zapékací mísy. Hodinu pečte; občas nádobou zatřeste.

2

Mezitím v hrnci, který můžete dát do trouby, rozpalte olej i máslo. Kuře opečte z obou stran dohněda; trvá to asi sedm minut. Pak maso přesuňte na talíř a dejte stranou. Zhruba pět minut opékejte v hrnci cibuli, potom k ní přidejte kuře s vývarem, vínem, tymiánem a zbylým stroužkem česneku (posekejte ho nadrobno). Přiveďte k pomalému varu a dejte nádobu na pětatřicet minut do trouby.

3

Vyjměte kuře a nechte ho odpočívat na teplém místě. Šťávu v hrnci pět minut povařte. Ze zapékací misky vyndejte opečené stroužky česneku a šťávu, která zbyla, smíchejte s moukou na pastu. Tu pak promíchejte se šťávou od kuřete tak, aby vznikla hladká a hustá omáčka. Přidejte česnek (v tomto receptu je ho skutečně hodně, po hodince v troubě však krásně změkne a nebude zdaleka tak ostrý), kuře zalijte omáčkou a ozdobte petrželí.

4

Podávejte s opékanými bramborami a zeleným salátem.

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...