Pečení promění vůni i chuť česneku v přímo božskou!
Suroviny
Postup
Zapněte troubu na 170 °C. Hlavičky česneku zhruba tři minuty povařte ve vroucí vodě. Potom stroužky zbavte slupek, jeden odložte a zbytek dejte spolu s oříškem másla a cukrem do zapékací mísy. Hodinu pečte; občas nádobou zatřeste.
Mezitím v hrnci, který můžete dát do trouby, rozpalte olej i máslo. Kuře opečte z obou stran dohněda; trvá to asi sedm minut. Pak maso přesuňte na talíř a dejte stranou. Zhruba pět minut opékejte v hrnci cibuli, potom k ní přidejte kuře s vývarem, vínem, tymiánem a zbylým stroužkem česneku (posekejte ho nadrobno). Přiveďte k pomalému varu a dejte nádobu na pětatřicet minut do trouby.
Vyjměte kuře a nechte ho odpočívat na teplém místě. Šťávu v hrnci pět minut povařte. Ze zapékací misky vyndejte opečené stroužky česneku a šťávu, která zbyla, smíchejte s moukou na pastu. Tu pak promíchejte se šťávou od kuřete tak, aby vznikla hladká a hustá omáčka. Přidejte česnek (v tomto receptu je ho skutečně hodně, po hodince v troubě však krásně změkne a nebude zdaleka tak ostrý), kuře zalijte omáčkou a ozdobte petrželí.
Podávejte s opékanými bramborami a zeleným salátem.