Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapékané čekanky v tmavé šunce

Recept z repertoáru belgické kuchyně, kde je čekanka ve velikánské oblibě. Syté, ale delikátní!

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Máčení čekanky 0:20
Zapákání 0:20
PT20M
Pečení 0:20

Ingredience

    • 4 lžíce olivového oleje
    • 8 čekanek
    • 1 zelená a 1 červená paprika
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 100 ml mléka
    • 150 g strouhaného sýra
    • 2 lžičky strouhaného parmazánu
    • sůl a pepř
    • 8 plátků parmské šunky
    • sekaná petrželka k posypání

Příprava jídla

1.  Čekanku očistěte, odřízněte košťálek a na spodku puku vyřízněte malý klínek. Naložte ji na půl hodiny do slané vody (odejme přílišnou hořkost a vyříznutí zvětší ‚odsávací‘ plochu), pak pečlivě osušte a osmahněte v pánvi na oleji. Vyjměte, vsypte nasekané papriky, osmahněte a také vyjměte.

2.  Olej v pánvi zapražte moukou, vlijte mléko, dochuťte. Vmíchejte sýry, a až se rozpustí, přimíchejte papriku.

3.  Každou čekanku obalte plátkem šunky, ve formě přelijte omáčkou a zapékejte při 180 stupních asi dvacet minut, můžete také krátce zapéci pod grilem. Podávejte posypané petrželkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s citronovou omáčkou a drůbežími knedlíčky

Švábský cibulový koláč

Křenové želé

REKLAMA

Přidat komentář