Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní placičky z uzené ryby

Velké vločky se svou oříškovou konzistencí dodají placičkám křupavost a zázvor se postará o jemně citrusový šmrnc. Všechno dokonale vyváží chladivý dip z okurky a jogurtu.

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Smažení 0:20

Ingredience

    • 900 g moučných brambor, oloupaných a pokrájených
    • na menší kousky
    • 350 g uzené tresky bez kostí
    • 300 ml mléka
    • 5 lžic rostlinného oleje
    • 1 velká cibule, drobně nasekaná
    • 1 lžička čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
    • 2 lžičky papriky (sladké nebo pálivé)
    • 2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
    • šťáva z ½ citronu
    • sůl a pepř na dochucení
    • 1 velké vejce, našlehané
    • 100 g velkých vloček na obalení

Příprava jídla

1.  Brambory uvařte v osolené vodě doměkka; trvá to 15 až 20 minut. Rybu mezitím zalijte mlékem v misce vhodné do mikrovlnné trouby, překryjte fólií a na několika místech propíchněte. Vložte do mikrovlnky a povařte na nejvyšší stupeň asi čtyři minuty, aby se maso rozdělovalo na plátečky.

2.  Lžíci oleje rozehřejte na pánvi. Asi pět minut smažte cibuli a zázvor. Stáhněte z ohně a vmíchejte papriku.

3.  Povařené brambory i rybu sceďte, brambory rozmačkejte; z tresky stáhněte kůži a odstraňte případné zbylé kostičky. Brambory, rybu a cibulovou směs smíchejte s koriandrem, citronovou šťávou a spoustou pepře; dosolte. Rozdělte na osm dílků, vytvarujte placičky, smočte je v rozšlehaném vejci a důkladně obalte ve vločkách. Na talíři je překryjte fólií a nechte je aspoň půl hodiny v chladničce.

4.  Rozpalte zbylý olej a dozlatova na něm osmažte placičky; chce to pět až šest minut z každé strany. Pokud máte jen menší pánev, smažte je postupně, třeba po dvou, aby zlátly stejnoměrně. Pánev můžete mezi jednotlivými várkami vytřít kuchyňským papírem a vlít na ni čerstvý olej.

5.  Hotové placičky pokládeje na vrstvu ubrousků, které odsají přebytečný olej. Podávejte je horké, třeba s vařenými bramborami, případně s dipem z jogurtu a nastrouhané okurky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.40

Přidat komentář