Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí kousky s houbami

Za dvacet minut jíte! Vtipné kombinace. Spousta zeleniny.
Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
10 minut opékání
P

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 3 stroužky česneku, prolisované
    • 250 g hub, nejlépe lesních nebo krémových žampionů, nakrájených na silnější plátky
    • svazek čerstvé petrželky, nasekané
    • 4 filátka z mořské bělomasé ryby (například tresky), každé o váze asi 140 g
    • 1 silnější plátek bílého nebo tmavého toustového chleba, hrubě nastrouhaný
    • 50 g strouhaného čedaru či ementálu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Olej zahřejte v silnostěnné pánvi či rendlíku, které můžete dát i do trouby, a asi pět minut smažte česnek a houby – měly by změknout, ale ne chytit barvu. Přisypte petrželku a promíchejte.

2.  Směs odsuňte stranou, abys­te mohli na dno položit kousky ryby. Ty pokryjte směsí a nechte společně prohřát.

3.  Rozpalte gril v troubě. Kousky ryby s houbami a česnekem posypte strouhankou i sýrem a krátce zapečte pod grilem, aby chléb zezlátl a sýr se rozpustil; mělo by to trvat asi pět minut. Podle chuti osolte a opepřete.

MASITÁ ZMĚNA

Příště místo ryby vyzkoušejte vepřové kotletky bez kosti. Opečte je na pánvi (pět minut po každé straně); v polovině opékání přidejte houby a česnek a pak dokončete pod grilem, posypané strouhankou a sýrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houby v kuchyni

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str.14

Přidat komentář