Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fenyklovo-mandlová polévka

Jednoduchá a uklidňující, prostě polévka do nepohody. Máte-li přesto chuť na špetku dobrodružství, přidejte do ní trochu mletého kardamomu a anýzového likéru (kontušovka, pernod, ouzo).

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 malá cibule, najemno nakrájená
    • 2–3 bulvy fenyklu, očištěné a nakrájené na čtvrtky
    • 2 stroužky česneku, oloupané
    • 600 ml zeleninového vývaru
    • 2 lžíce mletých mandlí
    • 2 lžíce smetany ke šlehání
    • sůl a drcený pepř na dochucení
    • opečená bageta, případně s tapenádou (pomazánka z oliv a kaparů, hotový výrobek)

Příprava jídla

1.  V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibulku, až zprůsvitní (asi čtyři minuty). Přidejte fenykl, česnek a polovinu vývaru. Uveďte do varu, snižte plamen a vařte asi čtvrt hodiny, aby byl fenykl měkký a vývar se z větší části odpařil.

2.  Vlijte do robotu a přidejte mandle. Vše rozmixujte, vraťte do hrnce a přilijte zbylý vývar. Uveďte do varu a vmíchejte smetanu, případně dosolte a už nevařte. Opepřete, ozdobte fenyklovými ‚vlásky‘ a podávejte s bagetou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brusinkové menu

Brusinkové menu

REKLAMA

Přidat komentář